افزایش نیاز به مراقبتهای حمایتی تسکینی درپی همه گیری ویروس کرونا

نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی گفت: “علاوه بر افزایش جمعیت و افزایش بیماری های غیرواگیر در جهان ، شیوع برخی از بیماری های واگیر از جمله Covid-19 نیاز به مراقبت تسکینی را افزایش داده است.” . .
به گزارش دوران خبر ، گروه فلسفه ، اخلاق پزشکی و علوم زیستی در آکادمی علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با همکاری گروه اخلاق پزشکی در انستیتوی تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم ، وبینار جنبه های اخلاقی مراقبت های تسکینی را به منظور برای تهیه گزارش های سیاست گذاری و برگزاری جلسات مشابه
در ابتدای این نشست مجازی ، دکتر باقر لاریجانی ، نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی ، در مقدمه ای بر اصل کرامت انسانی ، مفاهیمی مانند کیفیت زندگی و مرگ ، ارتباط با بیمار در مراحل پایانی زندگی و خانواده ، بی معنی بودن در درمان ، فلسفه تأکید کرد. اخلاق مراقبت و مدیریت تخصیص منابع محدود در این زمینه قابل توجه است.
وی گفت: براساس سازمان جهانی بهداشت سالانه 40 میلیون نفر نیاز به مراقبت تسکینی دارند که 78 درصد آنها در کشورهای با درآمد متوسط و پایین زندگی می کنند.
وی افزود: طبق آمار موجود تنها 14 درصد از افراد نیازمند مراقبت تسکینی در سراسر جهان از این خدمات برخوردار می شوند.
نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی خواستار سیاست ملی ، برنامه ریزی صحیح ، تأمین منابع لازم و آموزش نیروی انسانی لازم در کشورهای مختلف در این زمینه شد.
لاریجانی با اشاره به همه گیری اخیر اظهار داشت: علاوه بر افزایش جمعیت و افزایش بیماری های غیرواگیر در جهان ، بروز برخی از بیماری های عفونی از جمله کووید -19 نیاز به مراقبت های تسکینی را افزایش داده است.
وی توضیح داد که مراقبت های تسکینی می تواند نقش بسیار موثری در کیفیت زندگی بیمار و خانواده اش داشته باشد ، درد ناشی از مرگ را کاهش دهد و دوره بهتری از غم و اندوه را ترک کند. در سال 2019 ، 68 درصد از 194 کشور جهان برای مراقبت تسکینی. تخمین زده می شود که این سهم فقط تقریباً پشتیبانی می کند. 50٪ بیماران
رئیس مرکز تحقیقات اخلاق پزشکی و تاریخچه ادغام مراقبت های تسکینی در برنامه های کنترل بیماری و سیستم های بهداشتی کشورها ، راهنما و ابزارهایی برای پوشش موضوعات اخلاقی مرتبط ، ارائه مراقبت های تسکینی ، حمایت از کشورها برای بهبود دسترسی به خدمات و بهبود دسترسی کودکان یکی از کودکان محسوب می شود ابتکارات اصلی که از سال 2014 تحت هدایت سازمان بهداشت جهانی برای بهبود دسترسی به مراقبت های تسکینی مورد تأکید و حمایت قرار گرفته است.
در بخش دیگری از این وبینار ، پروژه های مرتبط با اخلاق پزشکی در موسسه تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم توسط خانم مریم علا ارائه شد که در این میان می توانیم رهنمودهای اخلاقی ملی را برای مراقبت های تسکینی در بیماران در مراحل آخر زندگی تدوین کنیم. راهنمای اخلاقی برای ارائه مراقبت تسکینی در خانه و همچنین منشور اخلاقی ارائه مراقبت تسکینی برای کودکان.
به گفته وبدا ، دکتر مینا مبشر ، عضو دانشکده اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دکتر. ملیحه کدیور ، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ، در ادامه این وبینار درباره مسائل اخلاقی و چالش های مراقبت تسکینی در بزرگسالان و کودکان با حقوق پرداخته است.
انتهای پیام