اجتماعی

بهترین جایگزین برای قطع بی رویه جنگلهای هیرکانی

دوران خبر / گلستان محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: سالانه حداقل 16 میلیون متر مکعب چوب در مبلمان ، اثاثیه منزل ، مواد کامپوزیت چوب و پلاستیک ، کاغذ ، صنایع دستی و تراشه های چوب نیاز داریم که بهترین گزینه برای کشاورزی است. چوب است

اسدالله کریمی دوست در گفت وگو با دوران خبر ، با تأکید بر اهمیت کشت گونه های مختلف درختی متناسب با شرایط ادافیک و آب و هوایی منطقه ، اظهار داشت: کشت و پرورش نباید بدون تحقیق انجام شود.

وی واردات ، توسعه پروژه های درختکاری و مازاد باغات و جنگل ها را از جمله راه های تأمین چوب عنوان کرد و افزود: با توجه به ارزش اکولوژیکی بسیار زیاد جنگل های طبیعی ، نباید برداشت چوب از آن انجام دهیم. ما در بهترین حالت بین یک تا 2 میلیون متر مکعب چوب از مازاد باغات و زمین های کشاورزی داریم. از طرف دیگر ، واردات چوب به دلیل مسئله قرنطینه برای آفات و بیماری ها و ارزش گذاری بسیار بالا ، گزینه مناسبی نیست ، بنابراین بهترین راه پرورش چوب است.

کریمی دوست استفاده از گونه های سریع رشد و رشد سریع را یکی از بهترین راه های تأمین مواد اولیه لیگنوسلولوز دانست و گفت: تولید چوب از نظر اقتصادی جذابیت بالاتری نسبت به بسیاری از محصولات دارد و بخش خصوصی و کشاورزان محلی و کوچک می توانند وارد شوند در آن “

محقق مرکز تحقیقات گلستان با اشاره به کشت صنوبر گفت: گیاهان صنوبر برای کشورهای فاقد محلول شور ، خاک سبکتر و بدون مشکل آب گزینه مناسبی است. در گیلان به عنوان یک استان پیشرو در کشت صنوبر ، حداقل 180،000 هکتار زمین برای کشت این گونه اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به کشت صنوبر در استان گلستان گفت: کشاورزان با مدیریت صحیح می توانند در هر سال حداکثر تا 24 متر مکعب چوب از هر هکتار صنوبر برداشت کنند و در مدت 10 سال 240 متر مکعب چوب بفروشند.

کریمی دوست در ادامه به گونه های اکالیپتوس اشاره کرد و اظهار داشت: گونه های اکالیپتوس به آب کمتر از صنوبر احتیاج دارند و می توان آن را در استانهایی مانند خوزستان و لرستان ، گلستان و غیره توسعه داد. با اوکالیپتوس.

این محقق مرکز تحقیقات گلستان خاطرنشان کرد: در دهه هفتاد اکالیپتوس در گلستان بسیار مورد استقبال قرار گرفت اما سرمای غیرمنتظره سال 86 باعث خشک شدن قسمت های هوای درختان اکالیپتوس شد. سرما در آن سال بی سابقه بود و حتی به بسیاری از درختان دیگر از جمله مرکبات آسیب رساند. در حقیقت در این سرما به کشاورزان آسیبی نرسید زیرا بلافاصله با پیشنهاد کارشناسان قطع کامل درختان اکالیپتوس در دستور کار قرار گرفت و کشاورزان چوبهایی با قطر بیش از 2 سانتی متر به کارخانه ها فروختند. در سال بعد ، دوباره تنه درختان جستجو شد و زمین بدون نیاز به خرید نهال و نهال با نهال های جستجوی جدید پر شد. ریشه مستحکم درخت نیز کاهش رشد درخت را به دلیل سرما جبران می کند.

کریمی دوست گفت: تجربه نشان داده است که تنه درختان تا 5 مرحله قادر به بازیابی هستند و کشاورزان می توانند بدون نیاز به کاشت و فقط با کنترل درختان در زمین های خود چوب بکارند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: گلستان از نظر ادفا و شرایط آب و هوایی بسیار متنوع است ، بنابراین باید تعدادی گونه در این استان داشته باشیم. برخی از گونه های کشت شده در استان مورد مطالعه قرار نگرفته اند و این کار باید انجام شود. البته مرکز تحقیقات در این زمینه پروژه هایی را اجرا می کند.

وی گفت: به طور کلی ، ما به دنبال این هستیم که زمین های کشاورزی کمتری را برای کشت درخت اختصاص دهیم. توصیه برای کشت این گونه ها نیاز به تحقیق دارد.

محقق مرکز تحقیقات گلستان در مورد کشت گیاه پالونیا در استان گفت: هنوز کارهای تحقیقاتی توسط این مرکز در مورد پالونیا انجام نشده است. تا زمان تکمیل کار تحقیق و در نظر گرفتن همه جوانب ، هیچ توصیه ای به کشاورزان برای کشت این گونه داده نمی شود.

وی با اشاره به اینکه زراعت درختان کار کمتری دارد ، گفت: در سال اول کشت انجام می شود و در سال های بعد زحمت کمی به کشاورز پرداخت می شود و فقط نگهداری انجام می شود. برای کنترل درآمد ، کشاورزان می توانند تعداد زیادی نهال را در اولین محصول با کاهش فاصله بکارند و از سال سوم و چهارم می توانند تعدادی از نهال ها را قطع کرده و درآمد متوسطی داشته باشند. هرچه چوب قدیمی تر باشد ، چوب بیشتری تولید می شود و البته گرانتر نیز می شود.

کریمی دوست گفت: امیدواریم با حمایت دولت ، مشکلات اعتباری برطرف شود و کشاورزان و بخش خصوصی با جدیت بیشتری وارد کشت درخت شوند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید