اجتماعی

شبیخون “شبه علم” به روانشناسی/ کرونا مجالی برای سارقان سلامت روان

علوم شبه به عقایدی شبیه علم گفته می شود ، اما در حقیقت از هیچ روش علمی برای اثبات آنها استفاده نشده است. در طول فوران کرونا ، علم شبه بیش از هر زمان دیگری برجسته شد. از تجویز روغن بنفشه تا درمان کرونا تا انتشار مقالاتی در مورد اثرات ضد عفونی کننده سیر و زنجبیل. روانشناسی از این کمین در امان نیست.

به گزارش دوران خبر در روزهایی که تاج زندگی طبیعی مردم را مختل کرده است ، بخش قابل توجهی از جامعه زیستی ما به فضای مجازی منتقل شده اند. ما در فضای مجازی درس می خوانیم ، با دوستان و اقوام خود معاشرت می کنیم و گشت و گذار در آن جایگزین سرگرمی های قبلی می شود. در همین حال ، بازار صفحات وب روانشناسی یک سکه است. سایتهایی که غالباً محتوای روانشناسی نیمه علمی ارائه می دهند و با برگزاری کارگاههای آنلاین و جلسات مشاوره نحوه شادی ، موفقیت و ازدواج بهتر را به مردم می آموزند. برگزارکنندگان این پیشنهاد نه تنها به عنوان روانشناس سودجو هستند ، بلکه برخی از روانشناسان نیز مروج روانشناسی زرد می شوند.

هفته ترویج علم و تقارن آن با روزهای فوران تاج ، فرصت خوبی بود تا در مورد روانشناسی شبه علمی و مضرات آن با برخی از روانشناسان کشور صحبت کنیم.

دکتر. علی اصغر اصغرنژاد فرید ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران معتقد است که تشخیص روانشناسی علمی و شبه علمی برای روانشناسان آسان نیست.

وی گفت: “مردم باید درجاتی از سواد رسانه ای و تفكر انتقادی داشته باشند ، بنابراین اگر با سخنرانی روبرو شوند می توانند تشخیص دهند كه این كار برای منافع شخصی است یا سخنران كاملاً آموزنده است.” مفید را مطرح می کند.

روانشناس دیگری تفکر انتقادی را مهمترین ویژگی روانشناسی علمی می داند. نشان سحر پهلوان وی در این باره می گوید: وقتی در مورد روانشناسی علمی صحبت می کنیم ، مفاهیم موجود در این زمینه باید مفاهیم علمی و تخصصی باشند ، داده های آن بر اساس مشاهده و آزمایش باید از روش های علمی بازیابی شود ، نه تنها تجربیات شخصی بلکه اعتبار و قابلیت اطمینان آن است. از همه مهمتر ، انتشار این نتایج باید مطابق با اصول علمی ، ساختار و قواعد باشد. در روش علمی ، داده ها باید از مرحله هایی مانند تست ، مشاهده و استفاده از ابزارهای معتبر مانند پرسشنامه و … بازیابی شوند اما در روانشناسی غیر علمی ، داده ها به طور کلی از تجربیات شخصی ، نظرات دوستان ، جستجو در صفحات بعضاً نامعتبر و غیره بازیابی می شوند.

دکتر. پیمان دوستی وی در مورد اینکه چرا برخی از افراد به روانشناسی زرد روی آورده اند ، گفت: مردم اگرچه آنها به وضوح می دانند که این روشها در طولانی مدت مثر نیستند ، اما به دلیل پیامد کوتاه مدت که فرد در حال حاضر احساس بهتری دارد یا به زبانی روانشناختی تقویت منفی یا از بین بردن محرکهای ناخوشایند را دریافت می کند. ” به آرامی ، این رفتار ادامه دارد و چرخه ادامه می یابد. این در حالی است که می دانیم روند روان درمانی ، مبتنی بر روش های علمی ، روندی طولانی و در بعضی موارد دردناک است که در نهایت منجر به بازسازی شخصیت و حل مشکلات مربوط به روان می شود ، اما باز هم تأکید می کنم همیشه پس از راه حل های ساده ، و علم شبه به روش های ساده آنچه را می خواهند به مردم می گوید.

با این حال ، از آنجا که برخی از روانشناسان نیز در پیشرفت روانشناسی زرد تأثیرگذار بوده اند ، ممکن است اخلاق را در دانشجویان با ارائه دوره های اخلاق حرفه ای هنگام تحصیل در دانشگاه ، نهادینه کرد. این چیزی است که به عقیده برخی روانشناسان تأثیر کافی نخواهد داشت.

دکتر. علی فیضی وی می گوید: “در دانشگاه های ما هیچ آموزش خاصی در زمینه چگونگی عملكرد روانشناس یا مشاور وجود ندارد.” برنامه های کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی یا دکترا. در روانشناسی سلامتی برای آماده سازی یک شخص برای تحقیق در زمینه های مختلف در نظر گرفته شده است. اما زمان صرف شده در اخلاق حرفه ای در طول دانشگاه به سختی می تواند به 30-40 ساعت برسد. همین دوره کوتاه در طول دوره کارشناسی ارشد و سخنرانی ارائه می شود.

دکتر. فرهاد طارمیان ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، دیدگاه دیگری دارد و معتقد است تدریس دروس مربوط به اخلاق حرفه ای ، ضامن پیروی دانشجو از اصول اخلاق حرفه ای پس از فارغ التحصیلی نیست. اعتقادات وی با جلوگیری از روی آوردن وی به روانشناسی زرد مرتبط است.

تعدادی از روانشناسان که در مورد این موضوع با دوران خبر صحبت کردند نیاز به یک ناظر برای تأیید اطلاعات روانشناسی شبه علمی در فضای مجازی آنها همچنین برخی اظهارات کردند.

دکتر. ندا علیبیگییکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با بیان اینکه سازمان نظام روانشناسی ایران که از روانشناسان ایرانی محافظت می کند ، نقشی اساسی در این زمینه دارد. به روانشناسی و اعطای درجه. حرفه ای ، دقیق و دقیق باشید.

کارمیا در این راستا ، وی معتقد است که باید یک سازمان و نهادی برای نظارت بر کیفیت و نظارت مداوم بر فعالیت افرادی که روانشناسی زرد را ارتقا می دهند ، وجود داشته باشد و متأسفانه این نظارت در حال حاضر وجود ندارد. نظارت اصلی سازمان روانشناسی و مشاوره برای کسانی است که مجوز گرفته اند ، اگرچه یکی از وظایف این سازمان می تواند “کنترل شیوع روانشناسی زرد” و سایر مجامع علمی در این زمینه به دلیل ماهیت آنها باشد. وظایف فاقد اهرم اجرایی هستند. نظارت بر رشته روانشناسی یعنی آنها از نظر قانونی نمی توانند مانع فعالیت برخی شاکیان روانشناسی شوند.

بهداشت روان به اندازه بهداشت جسمی مهم است و همانطور که تنظیم کننده ها نسبت به ترویج و توزیع داروی شبه علمی حساس هستند ، باید مکانیسمی نیز برای جلوگیری از شیوع روانشناسی زرد و آژانس های نظارت بر فضای مجازی برای مقابله با آسیب های بهداشت روان وجود داشته باشد. تعریف کنید

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید