مصرف بهینه سموم، کشاورزی را متحول میکند
به گزارش خبرگزاری دوران خبر از قزوین؛ علی راهانجام، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در همایش آموزشی شرکت ملی شیمی کشاورز که با حضور مدیران و کارشناسان فنی سازمان جهاد کشاورزی و مدیریتهای تابعه، محققین و پژوهشگران، مدیر شرکت شیمی کشاورز و فروشندگان سموم در مجموعه باغستان برگزار شد، اظهارکرد: پایین بودن سم مصرفی در تولیدات کشاورزی این استان نشاندهنده وجود کشاورزان و باغداران هوشمند، ارائه توصیههای فنی مروجین و کارشناسان جهاد کشاورزی و همکاری فروشندگان، داروخانهها و کلینیکهای گیاه پزشکی است.
او افزود: به طور متوسط در دنیا ۴میلیون تن انواع و اقسام آفتکشها مصرف میشود که در کشور ایران بین ۳۰ تا ۳۵هزار تن و در استان قزوین ۸۰۰ تا ۹۰۰تن است که متوسط ۶۰ تا ۶۵درصد مصرف دنیا است که به مراتب محصولات سالمتری نیز تولید میشود.
راهانجام گفت: عوامل خسارتزای گیاهی ۳۵ تا ۴۰درصد از تولیدات محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار میدهند که این سازمان روش مدیریت تلفیقی را در برنامه کار خود دارد که با این روش از همه ابزارها برای کنترل عوامل خسارتزا استفاده میشود که در نهایت عوامل کنترلکننده مواد شیمایی است.
این مسئول با بیان اینکه زمانی باید از آفتکشها در مزارع استفاده شود که به آستانه زیان اقتصادی محصول رسیده باشد، توضیح داد: آفتکشها مهمترین و اساسیترین نهادههای تولید محصولات کشاورزی محسوب میشوند که اگر اصولی مصرف شوند مورد حمایت هستند.
او مهمترین اولویتهای وزارت متبوع در بحث سموم را ساماندهی واردات و تولید آفتکشها، حذف سموم پرخطر، افزایش سطح آفتکشها با پایه گیاهی، کنترل کیفی سموم، ساماندهی توزیع و فروش آفتکشها، اصلاح فرمولاسیون، کاهش دوز مصرفی، اصلاح بسته بدی و ساماندهی سمپاشهای موجود در کشور برشمرد.
راهانجام در ادامه گفت: در حال حاضر ۲۲۳داروخانه کشاورزی در سطح شهرستانهای این استان فعالیت دارند که البته متاسفانه تعدادی فروشگاههای غیرمجاز نیز اقدام به فروش سموم میکنند که باید شناسایی و نظارت شوند.
این مسئول ادامه داد: پیشبینی تدارک سموم (حشرهکشها، قارچکشها و علفکشها) برای سال زراعی جاری در استان قزوین ۹۷۱تن است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با تاکید بر اینکه بهینه مصرف کردن سموم میتواند کشاورزی را متحول کند، افزود: کیفیسازی سموم تولیدی و مصرف بهینه آن در مزارع کشاورزی ضروری است.
گفتنی است؛ در این همایش توسط حکمآبادی عضو هیات علمی موسسه آموزش و ترویج و پژوهشگر مروج ارشد پسته در خصوص تغذیه درختان پسته بعد از براشت محصول و عملیات زمستانه، اهمیت نقش بور و منگنز در تغذیه درختان پسته، نیاز آبی، مدیریت و مصرف کودهای آلی و شیمیایی بخصوص فسفر و پتاسیم قبل از فصل، کانال کود محوه حفر، محدودیتهای خاک و پروانه چوبخوار پسته مطالبی ارائه شد.
46