نرخ باروری و تولد در استان کرمان زیر ۲ است
دوران خبر/کرمان مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان مهم ترین جهاد کنونی را که باید در راه خدا ترویج یابد فرزندآوری خواند و گفت: متأسفانه نرخ باروری و تولد در استان کرمان زیر دو است و فقط شهرستان های رودبار فهرج و ریگان بالای این عدد است.
مریم السادات طباطبایی ۲۰ آبان ماه در سومین مرحله تبیین طرح فتحان با حضور فرمانداران بخشداران روسای مراکز بهداشت شهرستان های رفسنجان انار راور زرند بردسیر و شهربابک که در رفسنجان برگزار شد اظهار کرد: مسئله امروز ما مسئله کشور وطن و آینده ایران زمین است ایرانی که در حال حاضر شیر است و قدرت های بزرگ از او می ترسند.
وی با اشاره به اینکه بحران تنهایی در برخی کشورها بیداد می کند به طوری که در کشور ژاپن ۱۳ درصد از خانه ها خالی از سکنه هستند گفت: آسیب تنهایی جدی است و کشور ما نباید به آسیب تنهایی دچار شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان در ادامه به طرح فتحان اشاره و بیان کرد: این رویداد در مسیر مردمی سازی برای تحقق طرح جوانی جمعیت در استان ها اجرایی خواهد شد و دامنه آن تا روستاها را نیز در برخواهد گرفت.
وی با تأکید بر ضرورت توسعه فعالیت های جهادی و مردم محور در حوزه زنان و خانواده اظهار کرد: برنامه های دفتر امور زنان و خانواده وزارت کشور در سرفصل های خانواده و جوانی جمعیت کسب و کار خانواده محور تحکیم بنیان خانواده خانواده پایدار و زیست عفیفانه و نشاط اجتماعی پیگیری و اجرایی می شود.
طباطبایی بحث جوانی جمعیت را مهم و حیاتی خواند و گفت: باید برای جوانی جمعیت برنامه داشته باشیم و شناسنامه های جمعیتی هر شهرستانی را تدوین کردیم که حاوی اطلاعات و آمار ازدواج طلاق مرگ و میر در هر شهرستان است و به فرمانداران تحویل دادیم آنها برای رشد جمعیتی شهرستان خود تلاش کنند و از این شناسنامه برای شناسایی آسیب ها و رفع آنها و ازدیاد جمعیتی کمک بگیرند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان از تلاش های فرماندار رفسنجان به دلیل ارائه و اجرای برنامه های افزایش جمعیت از جمله تأمین جهیزیه تسهیلات ازدواج و مسکن سازی و … با کمک دستگاه های اجرایی قدردانی کرد و گفت: این شهرستان با حمایت هایی که در تسهیل ازدواج و تشکیل زندگی و نیز فرزندآوری انجام می شود می تواند الگویی برای سایر شهرستان ها باشد.
دکتر نوذر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: تنهایی می تواند آسیب هایی را بر انسان عارض کند از جمله خطر افزایش ۳۲ درصدی سکته مغزی افزایش ۲۲ درصدی سکته قلبی افزایش سرطان ها وخودکشی.
وی با اشاره به اینکه سرزدن به والدین و احترام گذاشتن به آن ها تاثیربه سزایی در کاهش آثار تنهایی دارد گفت: بایستی بچه ها را قبل از مدرسه رفتن با مسجد آشنا کنیم و در شب های احیا و ماه مبارک رمضان آن ها را به مسجد بیاوریم؛ آنها را از سیرمحبت کنیم.
نخعی با اشاره به تاثیر ناسازگاری و عدم تفاهم بین والدین در پرهیز جوانان از ازدواج بیان کرد: والدین تا می توانند به فرزندان محبت کنند و از دعواهای بین خودشان بکاهند همچنین از مادیات بزنند و به معنویات بپردازند؛ بچه ها به خاطرمحبت زیاد لوس نمی شوند بلکه به خاطر جایگزین نمودن هدایا به جای حضور خودشان (پدر و مادر) لوس می شوند.
این استاد پزشکی اجتماعی بیان کرد: صفحه تلویزیون و موبایل دو توانایی خواندن چهره و مهارت اجتماعی را از بچه ها می گیرد. کودکان زیر دو سال به هیچ عنوان نباید موبایل یا تلویزیون ببینند و بین۲ تا ۵ ساله هم روزانه حداکثر تا یک ساعت می توانند از این ابزار استفاده کنند.
انتهای پیام