تولید و تجاریسازی ۱۷ محصول از گیاهان دارویی توسط یک شرکت فناور
در دانشگاه آزاد شهرکرد انجام شد؛
رئیس دانشگاه آزاد شهرکرد گفت: یک شرکت فناور مستقر در این دانشگاه موفق به تولید ۱۷ محصول از گیاهان دارویی شده که همگی نشان سیب سلامت را دریافت کرده و به مرحله تجاریسازی رسیدهاند.
ابراهیم رحیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان برنامههای این واحد دانشگاهی در حوزه مهارت و کارآفرینی در سال 1403 اظهار کرد: واحد شهرکرد برای سال جاری کشت ۱۵ هکتار جو، کشت بهاره محصولات مورد نیاز مجتمع دامداری دانشگاه در مزرعه تحقیقاتی، برگزاری ایده آرا، برگزاری همایش ملی و عقد قرارداد با شرکتها و مؤسسات معتبر را در دستور کار خود قرار داده است.
وی اضافه کرد: توسعه شرکتها و واحدهای فناور به سمت دانشبنیانی، برگزاری رویدادها و نمایشگاههای مختلف کسبوکار و ایده آرایی در حوزههای مختلف میتواند زمینه را برای رشد فناوری و گسترش تولید فراهم کند به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد نیز سال جاری در حوزههای مختلف بهویژه در حوزه علم و فناوری و دانشبنیان در همین راستا فعالیت خواهد کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: مرکز رشد این واحد دانشگاهی بهعنوان اصلیترین جایگاه در حوزه علوم و فناوری و تولید دانشبنیان در سال گذشته پس از ارزیابی، موفق به کسب سطح یک شد. این مرکز با برگزاری دورههای توانمندسازی در راستای هدایت دانشجویان و اعضای هیئت علمی به سمت راهاندازی کسبوکار و تولید دانش حرکت کرده است.
رحیمی افزود: استادان و دانشجویان با راهاندازی هستهها و واحدهای فناور و به دنبال آن تأسیس شرکت از امکانات و تسهیلاتی که این مرکز میتواند فراهم کند، استفاده میکنند. با برگزاری رویدادهای متعدد استارتآپی و ایده آرایی، زمینه شکوفایی استعدادهای دانشجویان و جوانان را فراهم کرده از طرفی واحد شهرکرد با پنج مرکز تحقیقاتی در زمینههای بیوتکنولوژی، گیاهان دارویی، تغذیه، کشاورزی و انرژِی توانسته رشد قابل توجهی در زمینه علمی و پژوهشی در حوزههای ذیربط داشته باشد و با انعقاد قراردادهایی، زمینه همکاری این واحد دانشگاهی با مراکز تحقیقاتی سراسر کشور فراهم شده است.
وی بیان کرد:۵۰ هسته، ۲۰ واحد فناور و سه شرکت دانشبنیان اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد مستقر هستند. از شرکتهایی که فعالیت چشمگیر دارند، میتوان به شرکت فارمد آریو زیست بافت (مسئولیت محدود) اشاره کرد که اردیبهشت ۱۴۰۰ در مرکز رشد فناوری سلامت این واحد دانشگاهی استقرار یافته و محصولات آن شامل مواد اولیه مهندسی بافت میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ادامه داد: اکنون محصولات محلول و پودر خشک پروتئین سریسین ابریشم، محلول و پودر خشک پروتئین فیبروئین ابریشم، هیدروکسی آپاتیت، اکسید کلسیم و هیدروکسید کلسیم در مقیاس میکرو و نانومتری این شرکت تجاریسازی شده و پس از پیگیریهای دوساله موفق به اخذ جواز تأسیس و پروانه بهرهبرداری از سازمان صمت و سیب سلامت از سازمان غذا و دارو برای این محصولات با کاربرد ماده اولیه محصولات آرایشی و بهداشتی شد.
رحیمی بیان کرد: شرکت سینا دوران خبر آریا (سبا)، فعالیت خود را از سال ۱۳۹۲ برای تولید، تأمین، توزیع و واردات تجهیزات و ملزومات پزشکی، آزمایشگاهی و شیمیایی آغاز کرد. این شرکت با تکیه بر دانش فنی بخش R&D و تحقیقات بازار گام در عرصه تولید در حیطه تجهیزات آزمایشگاهی نهاد و سال ۱۳۹۵-۱۳۹۶ نسبت به طراحی و ساخت دستگاه برش شیشه با ضخامت ۰.۵-۳ میلیمتر و پس از آن نسبت به تغییر فرمولاسیون شیشه، مناسب تولید لام آزمایشگاهی (اپتیکی) اقدام کرد.
وی اضافه کرد: شرکت آویشن گل سپاهان نیز با مزارعی که از طرف دانشگاه در اختیار دارد، موفق به تولید ۱۷ محصول از گیاهان دارویی شده که همگی موفق به کسب سیب سلامت شده و به مرحله تجاریسازی رسیدهاند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بیان کرد: کشت و برداشت گندم و جو از ۳۰ هکتار از مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه، کشت و برداشت ذرت علوفهای از ۶ هکتار از مزرعه و تحویل به مجتمع گاوداری دانشگاه، برگزاری کارگاههای آموزشی، برگزاری ایده آرا و برگزاری نخستین همایش ملی توسعه زیستفناوری و رشد تولید ازجمله فعالیتهای انجام شده در سرای نوآوری این واحد دانشگاهی در سال گذشته بوده است.
رحیمی با تأکید بر توسعه زیستبوم فناوری در کشور توضیح داد: با گسترش فعالیتهای مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان رشد شتابدهندهای پیدا خواهند کرد و زمینه ورود این شرکتها به بخش تولید محصولات صنعتی، کشاورزی، باغی و خدمات فناورانه ابعاد جدیدی را برای تولید و اقتصاد ایجاد میکند. ارتباط نزدیکتر بین مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و صنایع و ارگانهای مختلف نیز میتواند زمینه را برای گسترش تولید و فناوری در حوزههای مختلف فراهم کند.