فرایند شخصی سازی اتاق عمل به کمک هوش مصنوعی درحال تحقق است
در حاشیه اولین همایش ملی هوش مصنوعی در آموزش و یادگیری؛
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هر جراحی در بدو ورود به اتاق عمل صلاحیت های حرفه ای خاص خود را دارد که امروزه به کمک هوش مصنوعی فرایند شخصی سازی کردن بحث اتاق عمل به خوبی در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی در حاشیه اولین همایش ملی هوش مصنوعی در آموزش و یادگیری که صبح امروز (چهارشنبه ۱۸ آنلاین ۱۴۰۳) در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که هوش مصنوعی در اتاق عمل چه نقشی دارد؟ اظهار کرد: اتاق عمل یکی از مهم ترین مولفه های ارائه خدمات درمانی در بیمارستان ها تلقی می شود. اهمیت موضوع انجام مداخلات پیشرفته در اتاق عمل تا بحث های روز افزون تکنولوژی باعث شده که از ظرفیت هوش مصنوعی در کنار بازدهی بالا در جهت ایمنی بیماران و افزایش کیفیت خدمات هم به نحو مطلوب استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی در دو بخش ایمنی بیماران و افزایش کیفیت مراقبت صورت می گیرد تاکید کرد: از مهم ترین بحث های اتاق عمل این است که بیماران در زمان ورود به اتاق عمل با چه اقدامات بالقوه مواجهه خواهند شد؟؛ بنابراین اخیرا هوش مصنوعی برای پیش بینی خدمات و کاهش خطا های انسانی در این زمینه اقداماتی انجام داده است به اینصورت که این فناوری پرونده بالینی بیمار را طراحی و بر اساس آن مخاطرات را ارزیابی می کند و به کادر فعال اتاق عمل قبل از انجام هر اقدام جراحی این اجازه را می دهد تا متناسب فایل پرونده ملاحضات انجام شود.
زالی تصریح کرد: عوارض ناخواسته مثل تزریق خون ناهمگن و … مورد دوم در راستای ورود هوش مصنوعی به اتاق عمل است که به کمک این فناوری می توان در ضمن جراحی و هنگام بیهوشی برخی از مداخلات غیر مترقبه را پیش بینی کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: نکته سوم این است که هر جراحی در بدو ورود به اتاق عمل صلاحیت های حرفه ای خاص خود را دارد که امروزه به کمک هوش مصنوعی فرایند شخصی سازی کردن بحث اتاق عمل به خوبی در حال انجام است.
زالی بیان کرد: بیهوشی مسئله مهم دیگر در اتاق عمل است که با استفاده از ابزار های هوش مصنوعی خطرات آن را به حداقل رسانده ایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: البته هوش مصنوعی در ایمنی و افزایش کیفیت خدمات در اتاق عمل فعلا وجود ندارد اما در اتاق ریکاوری وجود دارد.
زالی بیان کرد: امروزه بحث پزشکی شخصی سازی شده و فرد محور با استفاده از هوش مصنوعی محقق شده است.
وی گفت: پزشکی جایگاه خوبی در عرصه جهانی دارد و دانشمندان و پژوهشگران در این زمینه اقدامات موثری انجام داده اند. حجم سرمایه گذاری ملی باید افزایش یابد تا در حوزه هوش مصنوعی موفق عمل کنیم که هم اکنون این میران کفایت نمی کند.
زالی اضافه کرد: هوش مصنوعی در شکل های متفاوت عمل می کند؛ بنابراین در حال حاضر رنکینگی برای شناسایی و جایگاه ایران در منطقه در این حوزه وجود ندارد.