«بر چهره لبخند» یک اتفاق مشترک موسیقیایی تازه/ تقدیر از آقای حکایتی تا مرضیه و احترام برومند

ارکستر ملی برای کودکان و پدر و مادرها نواخت؛

ارکستر موسیقی ملی ایران در تازه ترین اجرای خود به رهبری همایون رحیمیان با عنوان «بر چهره لبخند» همکاری مشترک زیبایی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای اجرای قطعات قدیمی و نوستالژیک قصه های ایرانی انجام داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا ـ زهره سعیدی: دو شب اجرای ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان در جدیدترین کار خود با عنوان «برچهره لبخند» مشارکتی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انجام داد و حس و حال کودکانه را با اجرای قطعاتی از بهرام دهقانیار محمود منتظم و ثمین باغچه بان به همراه یک کر کودک و نوجوان و بزرگسال به صحنه برد و بسیار مورد اقبال مخاطبان قرار گرفت.

این ارکستر در کنار فعالیت موسیقایی تجلیلی هم از پیشکسوتان عرصه قصه ها و حکایت از مرضیه برومند گرفته تا بهرام شامحمدلو (آقای حکایتی) احترام برومند محمود منتظم بهرام دهقانیار انجام داد که به نوبه خود کار شایسته ای بود.

راوی این قصه ها «صابر ابر» با لحن و بیانی کودکانه بود که در نهایت نیز خود عنوان کرد که برایش این اتفاق یک تجربه زیبا و جدید محسوب می شود که امسال با آن روبه رو بوده و خوشایند است. روایت هایی که صابر ابر از قصه هامطرح می کرد بلافاصله توسط ارکستر وبا پیوندی زیبا با همان قطعه مورد توجه قرار می گرفت.

نکته جالب مخاطبان این ارکستر از کودکان و نوجوانان بودند و هم مادران و پدرانی که پای قصه های پیشکسوتان نشستند و حال برایشان یک تداعی تازه و نو از آن قصه ها با موسیقی زیبا بی کلام و با کلام صورت می گرفت. همه این قصه ها در رادیو و تلویزیون دهه شصت در برنامه های کودک پخش می شد.

کدام قطعات اجرا شدند؟

قطعات بخش نخست کنسرت شامل «رنگین کمون» «گرگ بلا» «نوروز تو راهه» «باغچه ما پرچین داره» «روز برف بازیه» «گربه ای که مادره» «عروسک جون» «جای آهو» و «ترن قشنگ من» آثاری از ثمین باغچه بان از هنرمندان ایرانی شاعر و نویسنده اختصاص یافت و بخش دوم اجرا ها نیز به «خونه مادربزرگه» «قصه های تا به تا» «لالایی» «فانتزی برای دخترم» «والس غنچه ها» «زیر گنبد کبود» اختصاص داشت که در حین اجرای هر قطعه و روایت صابر ابر از کسانی چون بهرام دهقانیار و محمود منتظم یاد می شد و مورد تشویق قرار می گرفتند.

عموم قطعاتی که بیشتر مورد توجه مخاطب به خصوص کودک و نوجوان بود قطعات خیلی معروف شناخته شده لالایی ها خونه مادربزرگه و زیرگنبد کبود بود و سایر قطعات به دلیل اینکه ریتم پایینی داشتند گا ها مشاهده می شد که به خصوص مخاطب کودک را دچار خستگی می کرد به طوریکه بخش دوم اجرا های ارکستر حال و هوای فرح بخش تری نسبت به بخش اول داشت.

دیگر ویژگی این ارکستر حضور گروه کر کودک نوجوان وبزرگسال بود که به خوبی قطعات را از دهه شصت و هفتاد اجرا کردند و مورد تشویق مردم قرار گرفتند.

شاید بهتر بود به جای دو شب اجرا میزان شب های اجرای این ارکستر افزایش پیدا کند و مخاطبان بیشتری را سمت خود بیاورد تا موسیقی کودک و نوجوان بیشتر مورد توجه و تشویق هم از سوی مردم و هم از سوی هنرمندان برای انگیزه بخشی کار های بیشتر و بهتر قرار بگیرد.

ارائه تصاویر مناسب برای پخش قطعات از همان تصاویر فیلم و سریال های مورد علاقه در قالب ویدئو پروژکتور و همینطور همراهی کردن مخاطب با برخی قطعات سالن را در اجرای همه قطعات می توانست یاری کند اما این حال را تنها در بخش دوم و در نهایت حضور هنرمندان مختلفی چون پیشکسوتان تجلیل شده رامبد جوان مجید قناد و … مشاهده کردیم.

صابر اول در شب اول اجرا از مرضیه برومند و در شب دوم از استاد منتظم بهرام دهقانیار و بهرام شاهمحمدلو تجلیل کرد.

در نهایت اجرای ارکستر کودک و نوجوان با همکاری کانون پرورشی می تواند در قالب های وسیع تر و بهتر و همینطور کیفیت بهتر در دوره های مختلف بازتولید و اجرا شود و طیف وسیع تری از مخاطبان را با خود همراه کند که گروه های مختلف سنی را دربر بگیرد.

امیرعباس ستایشگر معاون بنیاد فرهنگی هنری رودکی در یادداشتی پیرامون این کنسرت نوشت: «شاید این اجرا کاربردی ترین رپرتوار ارکستر موسیقی ملی در چند وقت اخیر باشد. به هرحال اهمیت موسیقی کودک و نوجوان از یک سو و فراهم آوردن فضایی برای رشد و شکوفایی آنها از سویی دیگر لزوم اجرای این برنامه را همواره گوشزد می کرد.

قطعات اجرا به شکلی چیده شده بود که سیر تطور موسیقی کودک را به درستی نشان می دهد؛ در این میان «رنگین کمون» اثر ماندگار ثمین باغچه بان پنج قطعه از ساخته های بهرام دهقانیار و یک قطعه از محمود منتظم صدیقی با شعری از مصطفی رحماندوست مسیری طی شده از سال های مختلف این نگرش را طراحی کرده است. باور این است که نه تنها ارکستر موسیقی ملی بلکه هرجا در این جغرافیا را در دست داریم باید برای کودک و نوجوان کوک کنیم. چرا که آینده این سرزمین در دستان آنان است. کنارشان خواهیم ایستاد با این امید که برگونه ها شادی باشد و بر چهره ها لبخند …»

مازیار ظهیرالدینی نوازنده ویولن و کنسرت مایستر رایین نورانی علیرضا خلج اسماعیلی هلیا محمدولی رمیصا نفیسی سارا قاسمی هورام ترابی حسن ملکی نوازندگان ویولن یک سانوآ عندلیبی آرش جامع سارا نادری بهنام آقاجانیان نگین سمایی محمدرضا نامجو نوازندگان ویولن دو هومن اتابکی همایون هاشم زاده پیمان ابوالحسنی امیرحسین طایی جاوید پناهی اشکان نظر نوازندگان ویولا مجید اسماعیلی محمدحسین غریبی علی آقاجانی پروشات زندآیین غزاله شیرازی اشکان نظر نوازندگان ویولنسل سروش کاکاوند محمدهادی اسماعیلی ستاره ناموری مطلق نوازندگان کنترباس نوازندگان گروه ساز های زهی ارکستر موسیقی ملی ایران بودند.

شهرام رکوعی و روشنک نوشی نوازندگان فلوت فرزانه فراست پور نوازنده پیکولو حسام صدفی نژاد نوازنده ابوا سایوری شفیعی و محمد ملک لی نوازندگان کلارینت امیرحسین محمدیان امیر ملکی زاده نوازندگان فاگوت مهسا یوسفی نژاد لیلا بازغی و پارمیدا بهادران نوازندگان هورن آرمان فتاحی نوازنده ترومپت مانی داوری نوازنده ترومبون گروه نوازندگان ساز های بادی ارکستر را تشکیل می دادند. این در حالی است که عرفان فرشی زاده نوازنده تیمپانی سروش عمومی ماهان ببری پوریا شیوا فرد و شیما حکیمی نوازندگان پرکاشن گروه ساز های کوبه ای صدف الماسی نوازنده پیانو دیبا والی نوازنده هارپ هم دیگر هنرمندان بخش نوازندگی بودند.

در بخش ساز های ایرانی هم مسعود آذین و آناهیتا رمضانی نوازندگان تار مژگان محمدحسینی نوازنده قانون علی عابدین نوازنده سنتورگروه اجرایی را تشکیل می دادند.

مهناز حیدری مرجان خلیلی ویدا محمودی شهرزاد اصلانی نیلوفر لطف آور مهرآذین مهرآذر زهرا میربلوچ هنگامه حسینی هدا برات زاده ترانه طاهری سمیه کنعانی یگانه محمدلو فرناز ساحری زهرا شیخ رضایی حامد لک فرزین طهرانی امیر یوسفی ها علی خانزاده نوید اسکندری جاوید عسگری جواد مرادیون مرتضی کنی محمداحمدی و پرهام دمشقی اعضای گروه کُر بزرگسالان و خورشید وطن سنا عبدالوهاب کسری سلطانی ضحا خیریه آلا خیریه آریا جهانشاهی نیکمهر مهبادی روشنا ایمری قبادی نیروانا پهلوان دلسا خدایی راشین میرزایی پرنیا پیرا آسا صومعی آرسام صفایی نیروانا محمدنژاد گندم ابراهیم زاده بنینا تفویضی یاس نگین تاجی مهدی یاردودانگه ایلیا خسرونیا گندم هاشمی سما فرزد ساحل سبزعلی یاس سهرابی دلوین فرهنگ دوست افرا ایوبی لاوین فردین جانان بوراسکندریان نورا سرابی سویل نیسی شوشتری جانان اتابکی امیررضا محمدیان کیانا صفی و یسنا معظمی اعضای گروه کُر کودکان و نوجوانان کنسرت بودند.

گلناز نویدان سرپرست گروه کُر کودکان و نوجوانان با همراهی مرتضی علی عباس میرزایی مهدی واحدی الهام احمدی سارا مرشدی جو نیلوفر حدادکاوه علی جوکار مدیر داخلی ارکستر فاطمه خسروی اداری ارکسترها ندا یزدانی و ناصر زرقومی آرشیو و نُت محسن ایلکا و واحد خداپرست چیدمان های ارکستر بخش دیگری از گروه اجرایی کنسرت را تشکیل می دادند.