خوردن بیش از حد زعفران چه عوارضی دارد

به گزارش ، زعفران یکی از خوشمزه ترین و خوش عطرترین ادویه های موجود است که بهترین های این ادویه در ایران کشت می شود. گذشته از تمام فواید زعفران باید به مضرات آن نیز توجه کنیم و در زمان استفاده آن را مد نظر قرار دهیم.زعفران بویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه‌ای نگهداری شود. زیرا با توجه به این که اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگه داری نامناسب، به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزهٔ آن کاسته می‌شود و مرغوبیت آن از دست می‌رود.

آیا از این مضرات زعفران خبر دارید؟

مضرات زعفران که باید بدانید

مصرف بیش از حد زعفران نیز باعث کاهش فشار خون و رقیق شدن بیش از حد خون میشه که ممکنه عوارضی مثل خونریزی های بینی و یا رحمی رو در بانوان به همراه داشته باشه. مصرف بیش از حد این ماده به دلایلی که گفته شد برای خانوم های باردار نیز توصیه نمیشه و ممکنه به سقط جنین در ماه های اول حاملگی منجر بشه.

هم چنین مصرف بی رویه زعفران باعث استفراغ، کاهش ضربان قلب، خون ریزی از بینی، خون ریزی از پلک ها و لب و موجب سر گیجه، بی حالی، زردی پوست و عوارض خطرناک دیگر می شود که این عواقب حتی می تواند منجر به مرگ شود.خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است. اشتها را کم می کند و ایجاد سردرد می کند و باعث اختلال حواس می شود.

مصرف زعفران به مقدار زیاد سمی است و باعث استفراغ، خون ریزی رحم، اسهال خونی، خون روی از بینی، پلک ها و لب ها، سرگیجه، بی حالی، زردی پوست وتحریکات شدید ماهیچه های صاف و حتی گاهی مرگ نیز می شود.

مصرف بیش از حد آن در دوران قاعدگی، میزان اضطراب را افزایش می دهد.مصرف زیاد آن باعث تغییر رنگ پوست می شود.به علت دارا بودن طبیعت گرم ممکن است منجر به اسهال، از دست دادن آب بدن و ترشح خون از طریق ادرار شود

مصرف زعفران در بارداری

مصرف زعفران در دوران بحرانی بارداری یعنی سه ماه اول که دوران تشکیل اندام‌ها ست می‌تواند به جنین صدماتی وارد نماید. مصرف زعفران در سه ماه اول حاملگی باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم دارد و در نتیجه احتمال سقط جنین را به همراه دارد اما مصرف متعادل آن پس از سه ماه اول دوران بارداری مفید است و مادر را برای زایمان آسان آماده می کند. زعفران موجب خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم می گردد و زایمان را آسانتر می سازد.

چقدر مجازیم زعفران مصرف کنیم؟

مصرف سه گرم زعفران را در ماه برای هر فرد مناسب است و استفاده بیش از پنج گرم زعفران در یک وعده غذایی‌، عوارضی همچون سرگیجه، کاهش تعداد ضربان قلب و احساس تهوع در پی دارد.

مراقب زعفران های تقلبی باشید

تولید کنندگان در تولید زعفران تقلبی از رنگ‌های غیر استاندارد و مواد نگهدارنده استفاده می‌کنند. اگرچه این محصولات، دارای زعفران هستند اما میزان زعفران در آن‌ها بسیار کم است. مشکل این‌جاست که بافت و رنگ زعفران تقلبی آن‌قدر شبیه زعفران واقعی است که به سختی می‌توانید آن‌ها را از هم تشخیص بدهید. بنابراین، دفعه بعدی که می‌خواهید زعفران بخرید، دقت کنید. در هنگام خرید زعفران فقط به برندهای معتبر اطمینان کنید.

زعفران و کاهش وزن

خیلی از مکمل‌های کاهش وزن نیز برای رنگ و طعم از زعفران استفاده می‌کنند. زمانی که چنین رژیم غذایی را دنبال می‌کنید مراقب باشید. استفاده طولانی مدت از زعفران می‌تواند خطرناک باشد. زمانی که برای کاهش وزن، مکمل زعفران مصرف می‌کنید باید مراقب طول دوران مصرف باشید.

مراقب باشید که این دوران بیشتر از شش هفته طول نکشد. به هر حال، توصیه می‌کنیم دوره مصرف زعفران را تحت نظر متخصص بگذرانید. از کاهش یا افزایش میزان مکمل زعفران بدون اجازه پزشک یا مربی بدنسازی خود پرهیز کنید.

نحوه تهیه چای زعفران

دم کردن زعفران با آماده نمودن چای زعفران به عنوان یک نوشیدنی متفاوت بوده، برای تهیه این چای، مقدار ۱/۳ قاشق چایخوری زعفران رو در یک قوری آب جوش به همراه مقداری چای سبز بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد، سپس همراه نبات یا شکر، یک چای زعفرزعفران ادویه ای با ارزش و گران قیمت است که از گذشته تا به حال در صنایع مختلف جهت مصارف دارویی، ، و کاربرد آن به عنوان طعم دهنده در آشپزی مورد استفاده قرار گرفته است.

زعفران با اینکه ادویه ای مفید جهت درمان، رفع و یا پیشگیری از بسیاری از بیماری هاست به همان اندازه می تواند در صورت مصرف بیش از حد فرد را دچار مسمومیت غذایی کند. نحوه نگهداری و نوع مصرف زعفران می تواند در جلوگیری از مسمومیت غذایی آن موثر باشد. در این مقاله به چندین مورد از عوارض مصرف بیش از حد زعفران خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

خطرات و عوارض مصرف بی رویه زعفران

مصرف مقادیر زیادی زعفران همانطور که گفته شد دارای خطرات احتمالی می باشد. عوارضی مانند استفراغ، زردی پوست، تاثیر بر روی بینایی، کاهش ضربان قلب، خون ریزی بینی، اختلال حواس، خون ریزی بینی و رحم و در مصارف بیشتر گاهی خطر مرگ را در پی دارد.

  • کاهش فشار و رقیق شدن خون : مصرف بی رویه زعفران خطرات کاهش فشار خون و رقیق شدن آن را در پی دارد که به همراه آن ممکن است عوارضی مانند خون ریزی بینی و یا رحمی را در زنان به همراه داشته باشد.
  • خطر سقط جنین : مصرف بیش از حد این ادویه، در زنان باردار در ماه های اول بارداری به خصوص سه ماه اول آن باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده که باعث اثر تحریکی روی رحم شده و خطر سقط جنین را به همراه دارد.
  • اختلال دو قطبی : تحقیقاتی نشان داده اند که زعفران می تواند بر خلق و خوی افراد تأثیر بگذارد. این نگرانی در مورد مصرف بیش از حد زعفران وجود دارد که ممکن است باعث تحریک پذیری و رفتار تکانشی (شیدایی) در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی شود.
  • بیماری های قلبی : زعفران ممکن است بر سرعت و قدرت ضربان قلب تأثیر بگذارد. مصرف مقادیر زیاد زعفران ممکن است باعث تشدید برخی از بیماری های قلبی شود.
  • تغییر رنگ پوست : مصرف بیش از حد زعفران رنگ پوست را زرد و یا نارنجی می کند.
  • مشکلات گوارشی : زعفران به دلیل طبع گرمی که دارد منجر به اسهال، از دست دادن آب بدن و وجود خون در ادرار نیز می شود.
  • مشکلات کلیوی : مصرف بی رویه این ادویه مشکلات کلیوی را در پی دارد.
  • افزایش وزن : با توجه به اینکه زعفران ادویه ای اشتها آور است، در نتیجه مصرف بیش از حد آن باعث افزایش اشتها و به دنبال آن افزایش وزن میشود.
  • افزایش تعرق کف دست : افرادی که دچار تعریق کف دست هستند بهتر است در میزان مصرف زعفران دقت کنند زیرا مصرف زیاد از حد زعفران به افزایش تعریق کف دست می انجامد.

میزان مصرف مجاز زعفران در روز

زعفران ادویه ای است با رایحه ای قوی و رنگی متمایز . این ادویه همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. راهی عالی برای افزودن آن به رژیم غذایی بدون خطر مصرف بیش از حد این ادویه است. مصرف 0.1گرم زعفران در روز به طور کلی بی خطر است، اما خوردن بیش از حد آن می تواند سمی باشد.

دوزهای بسیار بالا ممکن است برای گروه خاصی از افراد خطرناک تر باشد. به عنوان مثال تحقیقاتی که در این زمینه انجام شد نشان داد که باید از مصرف بیش از 0.1 گرم زعفران در روز خودداری کنند، زیرا مصرف بیش از حد زعفران دارای اثر تحریک کننده بر روی رحم است.

همچنین احتمال بروز واکنش های آلرژیک وجود دارد. درنظر داشته باشید در اغلب مکمل های کاهش و یا افزایش وزن به علت رنگ و یا طعم آن از زعفران استفاده می شود. مصرف طولانی مدت این نوع مکمل ها به دلیل زعفرانی که دارد می تواند باعث بروز خطراتی شود.