دانشمندان روش جدیدی برای درمان دیابت نوع یک کشف کردند

به گزارش خبرگزاری آنا دانشمندان در چین موفق شدند تا سلول های چربی یک زن را دوباره برنامه ریزی کرده و آن ها را به سلول های پانکراس تولیدکننده انسولین تبدیل کنند؛ کشفی که دیابت نوع اول او را معکوس کرد.

این دستاورد به مجموعه ای از شواهد در حال رشد اضافه می کند که سلول های بنیادی برنامه ریزی شده می توانند روزی برای درمان این بیماری مزمن استفاده شوند. بیمار مورد مطالعه که تحت این روش روند درمان را طی کرده پس از گذشت یک سال همچنان نیازی به تزریق انسولین ندارد.

دکتر کوان هیرولد استاد ایمونوبیولوژی و پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه ییل که در این تحقیق مشارکتی نداشته این یافته ها را «بسیار هیجان انگیز» توصیف کرد.

در این مطالعه جدید که در تاریخ ۳۱ اکتبر در مجله «سل» منتشر شد دانشمندان سلول های چربی بیمار مبتلا به دیابت نوع یک را گرفته و با استفاده از مواد شیمیایی آن ها را به سلول های بنیادی «پلوریپوتنت» یا «پُرتوان» (pluripotent) تبدیل کردند که توانایی تبدیل به هر نوع سلولی را دارند. سپس دانشمندان این سلول ها را به سلول های جزیره ای تبدیل کرده وآن ها را در شکم بیمار کاشتند.

پیش از این درمان آزمایشی بیمار در کنترل قند خون خود مشکل داشت و اغلب اوقات در محدوده ناسالم قند خون قرار داشت. هونگکویی دنگ نویسنده اصلی مطالعه و پژوهشگر در دانشگاه پکن گفت که پس از پیوند سلولی بیمار در ۹۸٪ مواقع در محدوده سالم قندخون گرفت و با گذشت ۷۵ روز از پیوند دیگر نیازی به تزریق انسولین برای کنترل قند خون خود نداشت.

دنگ گفت: «سرعت بهبودی بیمار از دیابت و رسیدن به استقلال انسولینی شگفت انگیز بود.» این یافته پتانسیل قابل توجهی را برای این نوع درمانی نشان داد.