راهاندازی کلینیک سلول درمانی در بیمارستان فرهیختگان
غلامرضایی به آنا خبر داد؛
رئیس بیمارستان فرهیختگان از مذاکره با مرکز ملی ژنتیک بهمنظور راهاندازی کلینیک سلول درمانی خبر داد و گفت: در این کلینیک بر مبنای پزشکی فرد محور و بر اساس ساختار ژنتیکی بیمار، تجویز دارو انجام میشود.
حمیدرضا غلامرضایی رئیس بیمارستان فرهیختگان در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: بیمارستان فرهیختگان در ۲۱ بهمن سال ۱۳۹۷ با حضور مسعود نمکی، وزیر بهداشت وقت، علیاکبر ولایتی، رئیس هیئتامنا و محمدرضا طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد و از ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ شروع به کارکرد.
وی بابیان اینکه از همان ابتدا بخشهای زنان، داخلی و اطفال از بخشهای فعال بیمارستان بودند، افزود: دیماه همان سال کرونا آمد، اما مجدانه تلاش کردیم، با پشت سر گذاشتن موجهای متعدد کرونا، به حالت عادی برگردیم بهطوریکه در بهمنماه ۱۳۹۸ بخش دیالیز و آنلاین سال بعد، بخش پیوند کلیه راهاندازی شدند. البته ناگفته نماند که در همهگیری کرونا از ارائه خدمت به بیماران کرونایی غافل نبودیم و بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان به بیماران بدحال کرونایی اختصاص داشت.
غلامرضایی با اشاره به راهاندازی بخشهای دیگر بیمارستان فرهیختگان، یادآور شد: بیمارستان فرهیختگان یک مرکز آموزشی است، بنابراین ضرورت داشت تا بخشهای عمومی درمان را توسعه دهیم، بنابراین بخشهای جراحی، ارتوپدی و جراحی اعصاب نیز در طول این مهرومومها تجهیز و توسعه پیدا کردند.
نخستین پیوند پانکراس در بیمارستان فرهیختگان در آیندهای نزدی
وی گفت: علاوه بر پیوند کلیه موافقت اصولی بخش تخصصی پیوند مغز و استخوان نیز گرفتهشده، اما به دلیل نیاز به سرمایهگذاری بسیار زیاد هنوز محقق نشده؛ همچنین برای راهاندازی بخش پیوند کبد نیز اقدام شده است. در حوزه پیوند پانکراس نیز ورود کردهایم، چند مورد بیمار نیز هماهنگ شده و بهمحض اینکه اولین مریض تأیید شود، اولین پیوند پانکراس در بیمارستان فرهیختگان انجام میشود.
رئیس بیمارستان فرهیختگان بابیان اینکه بخشهایی از بیمارستان نیز مانند آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی و جراحی قلب برونسپاری شدهاند، ادامه داد: ماهانه ۴۰۰ آنژیوپلاستی و آنژیوگرافی در بیمارستان فرهیختگان انجام میشود. تعداد دیالیز نیز در ماه نزدیک به هزار و ۸۰۰ دیالیز میرسد.
بیمارستان فرهیختگان در جمع برترینهای پیوند کلیه کشور
این فلوشیب پیوند کلیه خاطرنشان کرد: بر اساس سیاست گزاری انجامشده از سوی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، بیمارستان فرهیختگان علاوه برای ارائه خدمات درمانی بهعنوان یک بیمارستان جنرال، میبایست در یک حوزه سرآمد باشد، به همین دلیل پیوند کلیه هدفگذاری شد و خوشبختانه با انجام یک هزار و ۱۰۰ پیوند در سه سال گذشته در حال حاضر بیمارستان فرهیختگان در جمع برترینهای کشور در حوزه پیوند کلیه است.
وی بابیان اینکه بیمارستان لبافی نژاد در سال گذشته ۲۷۰ پیوند و ما ۳۵۰ پیوند کلیه داشتیم و امسال بیمارستان فرهیختگان به ۴۰۰ پیوند کلیه خواهد رسید، افزود: مگا لب بیمارستان فرهیختگان یکی از مجهزترین و مدرنترین آزمایشگاههای کشور است که برونسپاری شده؛ این بخش همواره بهعنوان یکی از نقاط مثبت بیمارستان در اعتباربخشیها مطرح بوده است.
۵۰ تخت مراقبت ویژه فعال در بیمارستان فرهیختگان
غلامرضایی بابیان اینکه بیمارستان فرهیختگان گنجایش ۳۲۰ تخت دارد، افزود: بر اساس آن جه که وزارت بهداشت مصوب کرده، امکان بهکارگیری ۲۴۵ تخت وجود دارد و هماکنون ۱۸۰ تا ۱۹۰ تخت بستری فعال داریم. علاوه بر این ۲۵ تخت آی سی یو، ۸ تخت سیسییو، ۱۰ تخت ان آی سیو و ۷ تخت آی سیو قلب یعنی جمعاً ۵۰ تخت ویژه در بیمارستان فرهیختگان وجود دارد.
وی همچنین گفت: بیمارستان فرهیختگان در حوزه گردشگری سلامت نیز ورود کرده؛ البته در ابتدای راه هستیم و فعلاً ماهانه حدود ۱۰ بیمار خارجی برای دریافت خدمات درمانی به این بیمارستان مراجعه میکنند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به ماهیت آموزشی و پژوهشی بیمارستان فرهیختگان، ادامه داد: مرکز تحقیقات همگرا در بیمارستان فرهیختگان با مشارکت و همکاری متخصصین علوم پایه و بالینی در بین مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی دانشگاه آزاد رتبه اول را دارد؛ اساتید حدود ۶۰ تا ۷۰ مقاله در سه سال اخیر در مجلات معتبر منتشر کردهاند و چندین کتاب نیز به چاپ رسیده است.
پذیرش دستیار پزشکی در پنج رشته جدید
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۱۲۰۰ دانشجو شامل انترن، پرستار و رشتههای پاراکلینیکی و رزیدنت تربیت کردیم. در حال حاضر در این بیمارستان ۱۵ رزیدنت جراحی فک فعالیت میکنند؛ مجوز جذب رزیدنت در چهار رشته زنان، جراحی، بیهوشی و اطفال نیز گرفتهشده و بهزودی مجوز اورولوژی نیز تأیید خواهد شد.
غلامرضایی گفت: بیمارستان فرهیختگان تاکنون دو بار اعتباربخشی درجهیک شده و در حال حاضر در فهرست ۶۰ بیمارستان برتر از میان هزار و ۱۰۰ بیمارستان کشور هستیم. انشاءالله با ارزیابی که در بهمن ۱۴۰۲ انجامشده، به یکی از بیمارستانهای یک عالی تبدیل خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به زیرساختهایی که در بیمارستان فرهیختگان فراهمشده، آزمایشهای بالینی ایدههای پژوهشی متعددی در این مرکز انجام میشود. بهعنوانمثال بهتازگی فاز یک داروی آلزایمر به سرانجام رسیده و وارد فاز دوم شده است.
راهاندازی کلینیک سلول درمانی با همکاری مرکز ملی ژنتیک
رئیس بیمارستان فرهیختگان از مذاکره با مرکز ملی ژنتیک بهمنظور راهاندازی کلینیک سلول درمانی خبر داد و افزود: در این کلینیک بر مبنای پزشکی فرد محور و بر اساس ساختار ژنتیکی بیمار، تجویز دارو انجام میشود؛ این قابلیت در درمان بیماران سرطانی و تعیین دوز شیمیدرمانی بسیار کاربرد دارد.
وی در پایان با اشاره به فعالیت مطلوب بخشهای ارتوپدی، ارورولوژی، شیمیدرمانی، فیزیوتراپی، «گوش، حلق و بینی»، جراحی داخلی و کلینیک تغذیه، اظهار کرد: امیدواریم با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی و سرمایهگذاری در آینده شاهد رسیدن بیمارستان فرهیختگان به حداکثر ظرفیت در تمامی حوزه باشیم.