«من زمین را دوست دارم»؛ اثری با فضایی فانتزی و کودکانه درباره دغدغه های محیط زیستی
یک کارگردان تئاتر در گفت وگو با آنا؛
فاطمه نصرتی کارگردان «من زمین را دوست دارم» گفت: هیچ چیز در این نمایش رئال و واقعی نیست و همه چیز کاملا فانتزی و ساخته ذهن نویسنده است اما به کودکان این فرصت را می دهد تا با مسائل محیط زیستی و بحران های آن آشنا شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا نمایش «من زمین را دوست دارم» به نویسندگی و کارگردانی فاطمه نصرتی از ۱۱ تا ۱۸ آذر هرشب در تماشاخانه صحنه آبی روی صحنه می رود.
فاطمه نصرتی درباره شکل گیری ایده این اثر نمایشی در گفت وگو با آنا گفت: زمین و محیط زیست همیشه دغدغه من بوده و دوست داشتم نمایشی با این موضوع روی صحنه ببرم. اتفاقاتی که در حال رخ دادن است از بحران آب و انرژی تا ساختمان سازی های بی رویه و قطع کردن درختان زمین را تهدید می کند. ایده نمایشنامه وقتی به ذهنم رسید که با خودم گفتم این همه بلایی که سر زمین می آید در آینده زمین چه شکلی خواهد شد. با ورود هوش مصنوعی بیشتر مردم فکر می کنند دنیا رو به پیشرفت می رود زندگی در سیاره مشتری ادامه پیدا می کند همه چیز به سمت فناوری و رفاه آدمیزاد پیش میرود اما من کاملا برعکس فکر می کنم.
وی درباره موضوع و مضمون نمایش توضیح داد: بر اساس یک اتفاق در کهکشان راه شیری دستگاه زمان دچار اختلال شده و زمان به دویست سال آینده می رود. فضا کاملا فانتزی است سعی کردم با یک کار کودکانه و با زبان ساده تمام دغدغه ها را عنوان کنیم. برعکس اتفاقی که ما فکر می کنیم زمین را داریم از دست می دهیم و عقب گرد می کنیم زمینی که سخاوتمندانه همه چیز را در اختیار ما گذاشته است درختانی که اکسیژن تولید می کنند باران و برف آبی که از دل چشمه های زمین بیرون میاد. اما ما با سخاوت زمین مانند قاتل ها رفتار می کنیم در صورتی که زمین واقعا مادر ماست و ما بعنوان بچه هایش واقعا ناشکر هستیم.
این کارگردان درباره سبک و فضای نمایش خاطرنشان کرد: سبک این نمایش کمدی فانتزی کودکانه است من تلاش کردم با زبان کودکانه و ساده نمایش را اجرا کنم. فضا بین کهکشان و زمین ۲۰۰ سال آینده می گذرد اصلا هیچ چیز در این نمایش رئال و واقعی نیست و همه چیز کاملا فانتزی و ساخته ذهن نویسنده است. در واقع تلاش کردم با زبان فانتزی این رویاپردازی را که در ذهنم هست روی صحنه بیاورم. با این فانتزی ها نشان بدهم که چه خطری در کمین ماست. در عین حال که نمایش مفرح است و تماشاگر خیلی لذت می برد. علاوه بر ریتم بالا تنوع تصویری و قاب خوبی دارد. البته برای طراحی لباس و گریم خیلی تخصصی کار کردیم. داستان نمایش برای تماشاگر کشش دارد و ۵۰ دقیقه با داستان پیش می رود. در این نمایش موضوعاتی مهمی توسط کودکانی که قرار است آینده را بسازند و زمین را سبز نگه دارند مطرح می شود. من فکر می کنم بهترین سفیر ها و نماینده ها همین کودکان هستند که حرف زمین را به مردم منتقل کنند.
نصرتی درباره ویژگی های نمایش گفت: همان طور که در بالا اشاره کردم نمایش ریتم بالایی دارد و متن و شعر های خیلی قوی دارد. با وجود تنوع تصویری تماشاگر علاوه بر اینکه از نمایش لذت می برد تحت تاثیر هم قرار می گیرد. دیالوگ ها کسل کننده نیست پر از غافلگیری و اطلاعات جذاب است. اتمسفر کار کاملا شاد است دید منفی و سیاه ندارد و نگاه به یک آینده روشن دارد. من فکر میکنم این مهمترین ویژگی این نمایش باشد که نگاهی روشن به آینده زمینی دارد که برای من مهم است و دلم نمی خواهد آن رو از دست بدیم.
این کارگردان با بیان اینکه این نمایش برای تمامی گروه های سنی مناسب است یادآور شد: این نمایش برای همه از کودک پنج ساله تا بزرگسال مناسب است و می توانند از این نمایش لذت ببرند. بازیگران این نمایش حدود پنج ماه تمرین کردند و هرکس به فراخور تجربه زیسته و درکش از این کار بهره می برد.
نصرتی درباره ضرورت تولید کار مختص کودکان اظهار کرد: کار برای مخاطب کودک بسیار مهم است. مهمترین قشری که ما روی آنها می توانیم تاثیر بگذاریم کودکان هستند. نمایش به کودکان فرصت می دهد که با مسائل مختلف آشنا شوند و در آینده در زمینه های مختلف خلاقانه عمل کنند.
وی در پایان صحبت هایش عنوان کرد: من همیشه دوست داشتم به شکل سرگرمی به تئاتر نگاه نشود یا فقط یک کالای لوکس برای یکسری افراد بورژوا نباشد. تئاتر باید از دل مردم باشد و برای مردم باشد. تئاتر یک کار فرهنگی بزرگ است و با تاثیری که روی افراد می گذارد می تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند. امیدوارم مسئولین حمایت بیشتری از تئاتر بکنند.