احترام به قانون، اصل اساسی در حرفه وکالت است
به گزارش خبرگزاری دوران خبر از قزوین؛ «محمد نویسنده» رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه استان قزوین در مراسم تحلیف ۴۱نفر از کارآموزان وکالت که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزارشد؛ گفت: کارگروه مشترک میان مرکز وکلای قوه قضائیه و دادگستری کل استان قزوین با تدوین شیوه نامه ای آغاز به کار کرده و نخستین سامانه آنلاین معاضدت قضایی کشور نیز راه اندازی شده است.

نویسنده با اشاره به رشد چشمگیر فعالیت های مرکز در سه سال گذشته خاطرنشان کرد: در آغاز دوره پنجم تعداد وکلای استان حدود ۳۰۰ نفر بود اما تا چند ماه آینده این تعداد از مرز هزار نفر خواهد گذشت.
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان قزوین فعالیت های آموزشی این نهاد را در سطح کشور زبانزد دانست و تصریح کرد: در ۳۶ ماه گذشته هر هفته نشست های حقوقی برگزار شده و دوره های بازآموزی و سمینارهای مختلفی نیز برگزار شده است.
نویسنده به ارائه تشکیل ۴۸۰ پرونده معاضدتی و تسخیری مشاوره های حضوری و بیش از ۵۷ هزار مورد مشاوره از طریق سامانه تلفنی ۱۲۹ اشاره کرد و افزود: در حوزه های فرهنگی ورزشی و هنری نیز مرکز حضور فعالی داشته و کاپ اخلاق و خدمات صنفی متنوعی برای اعضا فراهم شده است.
وی با اشاره به عملکرد موفق مرکز در حوزه صلح و سازش عنوان کرد: حدود ۶۰درصد از شکایاتی که به مرکز ارجاع شده در همان مراحل ابتدایی به صلح و سازش ختم شده و در مرحله دادیاری مطرح نشده اند.
نویسنده با بیان اینکه دفاع از متهم به معنای تأیید عملکرد او نیست اظهارکرد: وکالت دفاع از حقوق قانونی انسان هاست و احترام به قانون اصل اساسی در این حرفه است. هیچ وکیلی نباید پرونده ای را که به لحاظ قانونی قابلیت رسیدگی ندارد بپذیرد.
در رسیدگی به پرونده ها باید انگیزه خدمت در اولویت باشد
حجت الاسلام «علی مصطفوی نیا» رئیس کل دادگستری قزوین نیز در این مراسم بیان کرد: حق گرایی باید معیار اصلی ما باشد. اگر در پرونده ای مراجعه کننده پیشنهاد مبالغ وسوسه انگیز مطرح کند اما مدارک ارائه شده نشان دهد که حق با او نیست وظیفه ما به عنوان وکیل این است که پیشنهاد او را رد کنیم زیرا اولویت اصلی ما حفظ شأن انسانیت دفاع از مظلوم و توجه به حق مداری است.
وی افزود: امروز خوشحالیم که به مرحله ای رسیدیم که وکلا برای احقاق حق با نگاهی فراصنفی و شغلی به اصل حق گرایی عمل می کنند.
رئیس کل دادگستری قزوین خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات دوشنبه های حقوقی نوید اقدامات خوبی است که وکلا دائما در حال فراگیری علم باشند.
مصطفوی نیا خطاب به وکلا تأکید کرد: در رسیدگی به پرونده ها باید همواره شور نشاط و انگیزه برای خدمت در اولویت باشد و تمام توان و دانش خود را برای دفاع از حقوق موکل به کار گیرید. همواره تلاش کنید که رویکرد اصلی شما ارائه دفاعی کامل و بدون نقص باشد.
مأموریت اصلی همه وکلا باید دفاع از حقوق مظلوم باشد
«شهرام احمدپور» معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین نیز در این مراسم اظهارکرد: یکی از اقدامات ارزشمند و قابل تقدیر در استان قزوین طی مدت اخیر رسیدگی به پرونده خودرویی کثیرالشاکی طراوت نوین بود که با همراهی وکلا تعیین تکلیف شد.
معاون سیاسی استاندار قزوین خاطرنشان کرد: وکلا و قضات به عنوان دو رکن مکمل نقش کلیدی در احقاق حقوق عمومی و دفاع از مظلوم در برابر ظالم دارند.
احمدپور تصریح کرد: امروز بخشی از جامعه از وجود تبعیض ها احساس نگرانی می کند که این مسئله موجب کاهش اعتماد عمومی به حاکمیت شده است. در این مسیر وکلا وظیفه مهمی در ساماندهی این مسائل بر عهده دارند.
معاون سیاسی استاندار قزوین تاکید کرد: مأموریت اصلی همه وکلا باید دفاع از حقوق مظلوم بر اساس اصول قانونی و آموزه های اسلامی باشد که پایه عدالت و اخلاق در جامعه را مستحکم می سازند.
تحلیف نقطه آغاز یک مسئولیت بزرگ در مسیر وکالت است
«جواد چیتگر» نائب رییس مرکز وکلای قوه قضائیه قزوین نیز در این مراسم اظهارکرد: در آغاز تاسیس مرکز وکلای قوه قضائیه آموزش به اندازه امروز اهمیت نداشت و شاید چندان مورد توجه قرار نمی گرفت اما خوشبختانه اکنون وضعیت به گونه ای تغییر کرده است که کارآموزان حداقل ۱۸ ماه به طور مستمر در کلاس های پیوسته حضور داشته اند و مباحث علمی و کاربردی مختلفی را آموخته اند. این روند آموزشی همان طور که گفته شد تنها آغاز راه است و کارآموزان باید از این پس به طور مستمر خود را در زمینه های علمی و حرفه ای توانمند کنند.
نائب رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه همچنین بر اهمیت انتخاب پرونده ها تاکید کرد و گفت: اگر در بررسی یک پرونده شک و تردید به وجود آمد و مدارک آن ضعیف بود نباید آن پرونده پذیرفته شود.
در حرفه وکالت باید از پذیرش پرونده هایی که بر اساس اصول قانونی و اخلاقی قابل قبول نیستند پرهیز کرد. در این مسیر نباید به دلیل درآمد کوتاه مدت پرونده هایی را که برخلاف قانون و انصاف هستند پذیرفت.
چیتگر همچنین تشریح کرد که کارآموزان باید پس از تحلیف به مطالعه دقیق آرا قضائی به ویژه آرای قضات دیوان عالی کشور بپردازند و به طور مستمر از مشاوره و مطالعه به عنوان ابزارهای اصلی برای ارتقای دانش خود استفاده کنند.
وی در ادامه اشاره کرد که نظم و انضباط هم در بعد شخصی و هم در بعد حرفه ای از ارکان اساسی یک وکیل موفق است. حضور منظم در دفتر و محاکم قضائی و رعایت پوشش مناسب نشان دهنده توانمندی و سواد یک وکیل است.
علاوه بر این صداقت و درستی در انجام امور وکالت و نوشتن قراردادها و حق الوکاله ها به درستی می تواند از بروز مشکلات حقوقی و مالی جلوگیری کند.
در بخش پایانی این مراسم تحلیف ۴۱ کارآموز ورودی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مرکز وکلای قوه قضائیه استان قزوین برگزار شد.