چه نوع ترمینالی در صنعت بیشتر کاربرد دارد
انواع ترمینال برق صنعتی چیست؟
دقت داشته باشید که ترمینال صنعتی در انواع مختلفی تولید و عرضه میشود که وابسته به نوع آن کاربردهای مختلفی دارد. در ادامه چند نمونه از آنها را بررسی خواهیم کرد:
ترمینال برق یک به چند چیست؟
همانطور که از اسم آن پیداست، ترمینال سرامیکی این امکان را به شما میدهد که عملیات اتصال از یک ورودی به دو خروجی را داشته باشید، البته به آن ترمینال برق یک به دو نیز گفته میشود.
این ترمینال برق به دلیل ویژگی گفته شده، امنیت بالایی دارد، به این صورت که در خروجی ها به دلیل کاهش فشار از آتش سوزی و یا برق گرفتگی جلوگیری میکند.
ترمینال صنعتی ریلی
این ترمینال ها به صورت کشویی کنار هم قرار میگیرند و ویژگی آنها جلوگیری از انشعاب سیم های داخل تابلو برق و… میباشد. از جدیدترین مدل های این ترمینال میتوان به ترمینال ارت، ترمینال شمش خور، ترمینال فیوز خور و… اشاره کرد.
ترمینال پیچی یا ترمینال اتصال سیم
یکی دیگر از انواع ترمینال برق صنعتی که با استفاده از این ترمینال عایق کاری و اتصال دو یا چند سیم را با یکدیگر میتوان انجام داد؛ این سیم توانایی اتصال سیم ها به یکدیگر بدون استفاده از سر سیم را دارد.
ترمینال شاخه ای
این ترمینال پیپی بین دو سیم قرار میگیرد و اتصال استاندارد و محکمی بین آنها برقرار میکند، البته نکته قابل توجه این است که این ترمینال سایزبندی های مختلفی دارد و برای انشعاب از سیم های مختلف استفاده میشود.
نکته حائز اهمیت این است که امروز ترمینال های پیچی به جای ترمینال های شاخه ای استفاده میشوند.
استفاده از ترمینال برق صنعتی چه مزایایی دارد؟
- ترمینال ها باعث کاهش فشار و در نهایت جلوگیری از بروز حادثه آتش سوزی و یا برق گرفتگی میشوند.
- در دمای بالا مقاومت دارند و مشکلی برای آنها پیش نمیآید.
- عمر بسیار بالایی دارند و در طولانی مدت فرسوده نمیشوند.
- بر حسب نیاز شما قابلیت اتصال به صورت موقت و یا دائمی را دارند.
- اگر اتصال شما دائمی باشد میتوانید بدون بروز مشکل سیم ها را تعویض کنید.
جنس ترمینال صنعتی چیست؟
این تجهیزات با استفاده مواد مختلفی مانند پلی اتیلن، فولاد گالوانیزه ترموپلاستیک ها (کلورین، برومین، هالوژن و…) تشکیل میشوند.
این مواد ویژگی های منحصر به فردی به این وسیله قدرتمند میدهند که باعث عایق بودن، استحکام بالا، مقاوم در برابر ضربه های شدید و… میشود.
سخن پایانی
همانطور که خواندید ترمینال ها ویژگی های زیادی دارند که این ویژگی ها باعث میشود این وسیله به یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات در صنعت تبدیل شود؛ امیدواریم که توانسته باشیم شما را به صورت کامل با این ابزار بسیار قدرتمند آشنا کنیم
ترمینال ریلی
این نوع ترمینالها همانطور که از نامشان هم پیداست، قابلیت نصب روی ریل مورداستفاده در تابلو برق را دارد. این ترمینالها جهت گرفتن انشعاب از سیمهای داخل تابلو برق استفاده میشود. طراحی این ترمینالها طوری میباشد که میتوان برحسب نیاز هر تعداد از این ترمینالها را که بهصورت کشویی در کنار هم قرار میگیرند مورداستفاده قرارداد.
ترمینالهای ریلی در انواع مختلف، جهت کاربردهای گوناگون وجود دارد. ترمینال ارت، ترمینال فشاری، ترمینال شمش خور، ترمینال دوطبقه، ترمینال سهطبقه و ترمینال فیوز خور از انواع ترمینالهای ریلی محسوب میشوند.
ترمینال شاخهای
گاهی برای افزایش طول سیمها به تجهیزی نیاز داریم که اتصال بین دو سیم را برقرار کند، ترمینالهای شاخهای که ترمینالهای بینراهی نیز به آنها گفته میشود گزینه مناسبی جهت برقراری اتصال محکم و استاندارد بین دو سیم میباشد. ترمینالهای شاخهای سایزهای مختلف وجود دارد که جهت انشعاب گیری از سیمهای مختلف نیز آنها استفاده میشود. ترمینالهای شاخهای دارای یک سلول ورودی و یک سلول خروجی میباشد که سیمهای ورودی و خروجی بهواسطهی بستن سیمگیرهای پیچی تعبیهشده در بدنه عایق این ترمینال به یکدیگر متصل میشوند. اتصال سیمهای ترمینال شاخهای بهصورت موقت میباشد و میتوان این ترمینال را بهدفعات استفاده کرد که مزیت اصلی این ترمینالها، امکان باز کردن اتصال دو سیم بهسادگی میباشد. تعداد شاخههای ترمینال شاخهای معمولاً 12 عدد میباشد که بهراحتی قابل جدا شدن از یکدیگر میباشد. ترمینالهای شاخهای بنا به موارد استفاده و نوع کاربرد دارای عایقهایی با جنسهای پیویسی، پلی آمید و پلیاتیلن میباشد. لازم به ذکر است که ترمینالهای شاخهای رفتهرفته، جای خود را به ترمینالهای پیچی که بهنوعی جدیدتر و با مزیتهای بیشتر نسبت به ترمینالهای شاخهای میباشد دادهاند.
ترمینال پیچی
ترمینالهای پیچی درواقع جایگزین نوارچسب برق جهت اتصال و عایقکاری چند سیم با یکدیگر هستند. وظیفه این ترمینالها ایجاد اتصالی محکم بین چند سیم بدون استفاده از سرسیم و… میباشد. ترمینال پیچی دارای یک عایق استوانهای شیاردار میباشد که هادی داخل آن به شکل شیارهایی از جنس استیل رزوه شده میباشد. شیارهای موجود در سطح عایق موجب افزایش اصطکاک بین دست و عایق است که پیچاندن ترمینال راحتتر انجام میشود و درنتیجه اتصالی محکم بین سیمها با یکدیگر و همچنین بین سیمها و قسمت هادی ترمینال پیچی برقرار میشود. از مزایای استفاده از ترمینالهای پیچی نسبت به ترمینالهای شاخهای میتوان به قیمت مناسبتر، نصب راحتتر (بدون نیاز به اتصال وایر شو و سرسیم به سیم قبل از اتصال)، نصب سریعتر و امکان اتصال چند سیم به یکدیگر بهصورت همزمان اشاره کرد
منبع : بابا ادیسون