رکورد فروش نفت پس از برجام شکسته شد/ صادرات 1.6 میلیون بشکهای نفت
در جدیدترین اخبار، صادرات نفت ایران به بیش از 1.6 میلیون بشکه نفت در روز رسید.
به گزارش خبرگزاری دوران خبر، طبق گزارشهای رسمی منتشر شده ایران توانسته صادرات نفت خود را از زمان شروع تحریمها 4 برابر کند و این درحالی است که تحریمها همچنان پا بوده و برجامی نیز در کار نیست.
در همین راستا بر اساس گزارش Kpler، صادرات نفت خام ایران در ماه می از 1.5 میلیون بشکه در روز فراتر رفت که بالاترین نرخ ماهانه از سال 2018 است. علاوه بر آن، طبق ارقام سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، حدود 3 درصد از عرضه جهانی را شامل میشود و بالاترین میزان از سال 2018 است.
علاوه بر آن SVB International نیز تولید نفت خام ایران را در ماه می را 3.04 میلیون بشکه در روز اعلام کرد که نسبت به 2.66 میلیون بشکه در روز در ژانویه افزایش داشت. صادرات نفت خام و میعانات گازی در ماه می 1.93 میلیون بشکه در روز بود. همچنین جواد اوجی وزیر نفت نیز بارها به این نکته اشاره کرده که تولید نفت ایران به 3 میلیون بشکه در روز رسیده است.
با این حال بررسیها نشان میدهد که میزان صادرات نفت ایران با توجه به شرایط کشور و بازارسازیهای انجام شده بیشتر نیز خواهد شد. در همین راستا محمد صادق جوکار رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی گفت: در شرایط کنونی که کشور تحت تحریم های متعدد قرار دارد، دو کار چویژه تامین امنیت تقاضای نفت و سهم بازار و همچنین متنوع کردن ابزارهای اقدام کشور در حوزههای صادرات منابع و خدمات فنی و مهندسی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
او افزود: در حوزه سهم بازار باید در ابتدا رویکردها و جهت گیریها عوض میشد تا سازو کارهای امنیت تقاضا ایجاد شود. در حوزه متنوع سازی ابزار هم شرایطی ایجاد کردیم تا پالایشگاههایی که در عرصه بین المللی هستند را روزآمد و اورهال کنیم تا این پالایشگاه ها سهم مصرف نفتی خود را به جمهوری اسلامی تخصیص دهند.
جوکار در خصوص بازارسازی در حوزه نفتی توضیح داد: برای اینکه سهم بازار نفت کشور در بین الملل امن باشد باید بازار را در سایر کشورها فراهم کنیم در این بخش روشهای ۹گانه در وزارت نفت تدوین شده است و هماهنگی بین دستگاه های مرتبط و وزارت نفت خارجه وجود دارد.
پیش از این نیز وزیر نفت با اشاره به فروش نفت در دو سال گذشته گفته بود: در ۱۱ ماه سال 1401، ۱۴ میلیارد دلار در سامانههای نیما و مبادله تزریق شده است. همچنین سال 1400، ۱۹۰ میلیون بشکه نفت بیشتر از سال ۱۳۹۹ و ۸۳ میلیون بشکه بیشتر از سال ۱۴۰۰ نفت صادر کردیم.
بنابراین باید به این نکته اشاره کرد که در شرایط محدودیت و سختی نیز میتوان به فروش نفت مبادرت ورزید اما راهحل آن توجه به ابزارهای بازارسازی و متوقف نکردن کشور به نتیجه مذاکرات است.
انتهای پیام/