فعالیت کشتارگاه‌ها از دوم فروردین/ مجوز واردات ۲۵۰ هزار تن گوشت صادر شد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ضمن اشاره به اینکه از دوم فروردین ۱۴۰۲ کشتارگاه‌های دام و طیور فعالیت خود را آغاز می‌کنند و در ایام تعطیلات همچنان فعال خواهند بود تا گوشت قرمز و گوشت مرغ به دست مردم برسد، جزئیات مقابله با بیماری تب برفکی را تشریح کرد.

به گزارش دوران خبر، سید محمد آقامیری امروز با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طرح ملی نظارت‌های بهداشتی بر محصولات پروتئینی  از ۱۳ اسفند در سراسر کشور به اجرا درآمده است و تشدید نظارت‌های بهداشتی این سازمان تا پایان عید فطر ادامه می‌یابد، گفت: در سال جدید هم مانند سال گذشته، از دوم فروردین کشتارگاه‌های دام و طیور فعالیت خود را آغاز کرده و در ایام تعطیلات همچنان فعال خواهند بود تا گوشت قرمز و گوشت مرغ به دست مردم برسد.

آقامیری اضافه کرد: نظارت‌های بهداشتی بر عهده سازمان دامپزشکی است و ناظران شرعی نیز در این ایام پای کار خواهند بود.

وی با اشاره به عملکرد طرح ملی تشدید نظارت بهداشتی بر محصولات پروتئینی با منشا خام دامی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۰ با افزایش ۴۰ تا ۴۲ درصدی نظارت‌های بهداشتی در طرح نوروزی، نزدیک به ۷۰۰ تن گوشت مرغ از چرخه مصرف انسانی خارج شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سال گذشته همچنین با اجرای طرح نظارت بهداشتی در نوروز، عرضه ۲۴۰ تن گوشت قرمز را متوقف کردیم که بخشی از آن معدوم و بخش دیگر به واحدهای صنایع گوشت تحویل داده شد.

آقامیری از طرح جهاد دامپزشکی در ۲۸ استان خبر داد و گفت:‌ بر اساس این واکسیناسیون، سمپایشی درمان دام‌ها به صورت رایگان انجام می‌شود. این طرح در یکسال گذشته در ۲۹۳ شهر انجام شد که ۱۲ میلیون دام و ۵.۴ میلیون قطعه طیور ۱۰۰ درصد واکسینه شدند.

وی با بیان اینکه برخی این اقدامات را موازی‌کاری با بخش خصوصی می‌دانند، گفت:‌این تفکر اشتباهی است زیرا برنامه سازمان افزایش سطح واکسیناسیون برای مقابله با بیماری‌ها است و از هر اقدامی در این راستا استفاده می‌کند ضمن اینکه اقداماتی که جهاد دامپزشکی انجام می‌دهد در مکان‌هایی است که معمولا بخش خصوصی دسترسی به آنها ندارند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه اخیرا بیماری تب برفکی در کشور عراق دیده شده چه اقداماتی برای کنترل این بیماری انجام داده‌اید؟ گفت: ابتدا مرزهای خود را با عراق بستیم. به هر حال کامیون‌هایی که دام را از ایران به سمت عراق منتقل می‌کردند احتمال داشت موقع برگشتن مبتلا به ویروس شود و جمعیت دام کشور را درگیر کند. در گام دوم استان‌هایی که در مرز بودند را کنترل کردیم استان‌های کرمانشاه، کردستان،‌ آذربایجان غربی و خوزستان اجازه ورود و خروج دام متوقف شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این به دنبال خرید واکسن تب برفکی هستیم که مناقصات آن ۲۸ اسفند برگزار می‌شود و تا دو ماه دیگر این واکسن به کشور می‌رسد.

آقامیری افزود: گزارشی از تب برفکی در وان ترکیه هم وجود داشت که ترانزیت کالا به ترکیه را متوقف کردیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر با وزارت جهاد کشاورزی مکاتبه کردیم که ناظرین بهداشتی دوباره برقرار شود.

رئیس سازمان دامپزشکی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه اخیرا مجوز واردات ۲۵۰ هزار تن گوشت صادر شده است، گفت: علاوه بر این عرضه دام داخلی از اواسط بهمن بیشتر شده و این‌ دو عامل قیمت‌های گوشت را بیشتر کاهش خواهد داد. 

وی اضافه کرد : قیمت‌های فعلی گوشت در بازار کاذب است و باید منتظر افت بیشتر قیمت‌ها در آینده باشیم.

آقامیری در پایان با اشاره به بیماری جنون گاوی در برزیل گفت:سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که در منطقه‌ای از برزیل بیماری جنون گاوی وجود داشته است. ما از این منطقه واردات انجام نمی‌دهیم.

انتهای پیام