علمی و پزشکی

پارکینسون در افراد کم سن هم بروز می‌کند

به گزارش شفاف، محمودرضا فقیهی گفت: پارکینسون یک اختلال عصبی است که عمدتاً نورون های تولید کننده دوپامین را در ناحیه خاصی از مغز درگیر می کند. در حال حاضر این بیماری مربوط به دوران سالمندی نیست و در سنین پایین نیز بروز می کند.

با 9 میلیون سالمند در کشور، بروز پارکینسون بیشتر خواهد بود. این بیماری به طور ناگهانی رخ می دهد و هیچ راهی برای پیشگیری از آن وجود ندارد. معمولا در مردان شایع تر است.

وی گفت: اصلاح سبک زندگی در پیشگیری از این بیماری موثر است. 90 درصد عفونت ها غیر ژنتیکی هستند، اما علت اصلی آن هنوز ناشناخته است. مشکل در حال حاضر این است که وزارت بهداشت آمار دقیقی از تعداد این بیماران تا به امروز ندارد.

امیرحسن حبیبی فلوشیپ اختلالات حرکتی گفت: درمان این بیماری شامل دارو، جراحی و توانبخشی است. هزینه تهیه دارو برای این افراد بسیار بالاست. به دلیل شرایط اقتصادی و گرانی داروها و به دلیل وجود دارو در این افراد که نیمی از آنها ایرانی هستند، برخی از بیماران واکنش های متفاوتی نسبت به هزینه ها و اثربخشی دارند. آنها خواستار در دسترس بودن دارو و قیمت مناسب هستند.

به گفته حبیبی، دست دادن در هنگام استراحت، کندی راه رفتن و حرکت و خندیدن از علائم این بیماری است.

وی با تاکید بر پرهیز از ازدواج های فامیلی به دلیل خطر بالای پارکینسون گفت: بروز سکته مغزی و کمبود اکسیژن به مغز در بروز این بیماری موثر است.

مهری سالاری، استاد مغز و اعصاب گفت: تعداد بیماران پارکینسونی در کشور ۲۵۰ هزار نفر تخمین زده می شود. هنوز آمار دقیقی از این بیماری در کشور نداریم.

وی گفت: در هر کشوری نوع ژنتیک و تاثیر آن در بروز بیماری متفاوت است. طبق آخرین اخبار، این بیماری در کشورهای شرق آسیا به مراتب بیشتر است. کاردرمانی و ورزش درمانی در درمان پارکینسون موثر است.

به گفته سالاری، ضربه و تماس با سموم از جمله عوامل ایجاد این بیماری است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید