خرید سنگ نمای ساختمان در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف

مناسب ترین سنگ برای نما ساختمان

نمای ساختمان علاوه بر این‌ که از ساختمان در مقابل عوامل محیطی محافظت می‌کند باعث جذاب شدن و زیبایی بخشیدن به ساختمان نیز می‌شود. خرید سنگ نمای ساختمان در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف از کالا ساخت امکان پذیر است.

مناسب ترین سنگ برای نما ساختمان

جهت دانستن این که مناسب‌ترین سنگ برای نمای ساختمان چیست ابتدا باید بدانیم که چه نوع سنگ‌هایی برای نما وجود دارند و دارای چه ویژگی‌هایی هستند که آنها را برای ما مناسب ساخته است .  لازم است مقاله نکات خرید سنگ نمای ساختمان را مطالعه کنید و همچنین از نحوه برآورد و محاسبه قیمت سنگ برای نما ساختمان اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید خرید بهتری انجام دهید.عمدتاً طراحان و سازندگان خارجی ساختمان از سنگ استفاده می‌کنند علت این انتخاب استحکام بالای سنگ و مقاومت در برابر اشعه خورشید ، زیبا بودن آن و در دسترس و قابل تامین بودن آن می‌باشد .

انواع سنگ برای نما

امروزه تنوع سنگ‌های ساختمانی بسیار بالا می‌باشد و هر کدام از سنگ‌ها با توجه به قابلیت‌های خود برای بخشی از ساختمان مناسب هستند .در چند دهه اخیر غالباً برای نمای بیرونی ساختمان از سنگ تراورتن استفاده می‌شود زیرا ویژگی‌های این سنگ آن را به بهترین گزینه برای استفاده در نمای ساختمان تبدیل کرده است ، اما در نما داخلی یا خارجی از سنگ‌های دیگر نیز استفاده می‌شود که در ادامه با انواع آنها به طور مختصر آشنا خواهیم شد .

نمای ساختمان با سنگ تراورتن

همانطور که در قسمت قبلی اشاره شد ، مناسب‌ترین سنگ برای نما بیرونی ساختمان سنگ تراورتن می‌باشد این سنگ گزینه مناسبی برای نمای خارجی و حتی نمای سنگ داخلی محسوب می‌شود. خرید سنگ تراورتن از جمله سنگ‌های سبک  و متخلخل محسوب می‌شود و به دلیل دارا بودن تخلل و فرج به راحتی به دیوار و محل مورد نظر با ملات می‌چسبد . علاوه بر دیوار به عنوان سنگ فرش هم به کار برده می‌شود و در برابر مقاوم بوده و تنوع رنگی دارد .

نمای ساختمان با سنگ گرانیت

سنگ گرانیت نیز به دلیل مقاومت و استحکام در مقابل شرایط آب و هوایی می‌تواند مناسب‌ترین سنگ برای نما ساختمان به حساب آید . از این سنگ قبلاً بسیار در نماهای ساختمان استفاده می‌کردند اما به دلیل وزن بالا، عدم چسبندگی و اکسیده شدن آهن موجود در آن در برخی سورت‌ها این سنگ ، دیگر برای استفاده در نما توصیه نمی‌شود .

نمای ساختمان با سنگ مرمریت

سنگ مرمریت از جمله سنگ‌های شناخته شده در زمینه ساختمان سازی به شمار می‌آید که به دلیل عدم تخلخل بیشتر برای نمای داخلی ، سنگفرش‌ها ، کف و پله  و راه پله مورد استفاده قرار می‌گیرد . نسبت به تراورتن دارای چگالی بیشتری می‌باشد و هم‌چنین دارای منافذ کمتری است . در حالت کلی استفاده از مرمریت با ساب براق استاندارد و مرسوم نیست و برای کاربرد آن در نما باید به نوع مرمریت، ساب و دیگر ویژگی‌های این سنگ توجه ویژه‌ای داشته باشیم .

 ویژگی‌های سنگ نما

در مورد ویژگی‌های سنگ برای نمای ساختمان می‌توانیم موارد زیر را برشماریم :

  • سنگ نما می‌بایست فاقد ترک و پوسیدگی باشد برای این که بدانیم یک سنگ فاقد ترک و پوسیدگی است می‌توانیم با یک شی فلزی به سنگ ضربه بزنیم اگر سنگ صدای ظروف چینی بدهد فاقد ترک و شکستگی می‌باشد و کیفیت لازم را داراست .
  • دارای قطر مناسب جهت اسکوپ کردن باشد بعضی از سنگ‌های ساختمانی مانند تراورتن‌ها دارای خلل و فرج در قسمت پشت سنگ می‌باشند که باعث می‌شود سیمان و ملات به داخل سنگ نفوذ کند و مانع چسبندگی صحیح سنگ نما شود برای رفع این مورد سنگ را به وسیله ابزار مخصوص به نما می‌چسبانند که اصطلاحاً به این کار اسکوپ کردن می‌گویند در نتیجه یکی از ویژگی‌های مناسب‌ترین سنگ برای نمای ساختمان این است که قطر مناسب جهت اسکوپ کردن را داشته باشد .
  • سنگ باید دارای مقاومت و دوام باشد منظور از دوام سنگ مقاومت سنگ در برابر عوامل مختلف فیزیکی و شیمیایی می‌باشد عواملی که می‌توانند در مقامت و دوام یک سنگ نقش داشته باشد، ساختار تشکیل دهنده آن ، بافت سنگ ، ترکیبات آن می‌باشد. برای مثال مناسب‌ترین سنگ برای نمای ساختمان سنگ‌هایی هستند که دارای ترکیباتی با کانی‌های مقاوم و بافت‌های غیر متخلخل باشند.
  • سنگ نمای ساختمان می‌بایست با نمای انتخابی طراح ساختمان مطابقت داشته باشد همانطورکه می‌دانید در ساختمان سازی جهت ایجاد نمای ساختمان از دو نمای رومی  و کلاسیک استفاده می‌شود. برای هر کدام از این دو نوع نمای ساختمان ، یک طیف رنگی خاصی می‌بایست انتخاب شود . سنگ‌ها یا توجه به ترکیبات تشکیل دهنده آن‌ها دارای رنگ‌هایی مختلف می‌باشند که باعث تمایز آن‌ها شده‌است . سنگ‌های آهکی معمولا از رنگ‌های روشنی برخوردار هستند .

راهنمای انتخاب بهترین سنگ نمای ساختمان

نمای سنگی یکی از رایج ترین انواع نماها است.حال با توجه به اینکه شرایط آب و هوایی در مکان های مختلف با یکدیگر متفاوت است و همچنین سبک های مختلفی مانند نمای رومی، مینیمال، مدرن و…برای طراحی نما وجود دارد؛ انتخاب سنگ مناسب نما اهمیت بالایی دارد. زیرا گاها با افرادی مواجه می شویم که به علت ناآگاهی برای انتخاب سنگ مناسب تنها با گفته های دیگران اکتفا کرده اند و در نهایت نیز به مشکل خورده اند. از این رو بر آن شدیم تا با تحقیق و جستجو در مقاله های معتبر و هم چنین پرسش از افراد آگاه و با تجربه در این عرصه مقاله ای تهیه کنیم تا شما را در این انتخاب یاری کنیم. پیش از آن لازم دانستیم در ابتدا به مزایای و معایب استفاده از سنگ در نما بپردازیم.

مزایای سنگ در نما

جهت بیان مزایای استفاده از سنگ در نما می توان به ویژگی های کلی سنگ های طبیعی اشاره کرد که عبارتند از:

  • مقاومت فشاری مناسب
  • ضد حریق بودن
  • تنوع در طرح و رنگ
  • تولید گسترده و آسان
  • رنج قیمتی وسیع
  • مقاومت در برابر اشعه های ماوراء بنفش خورشید

و….

همه این موارد در کنار یکدیگر موجب شده که سنگ رایجترین متریال جهت به کاربردن در نمای خارجی باشد.

معایب سنگ در نما

با این وجود استفاده از این متریال در نمای خارجی معایبی دارد که با اقداماتی که در ادامه بیان می شود قابل پیش گیری است. این معایب عبارتند از:

  • وزن بالای سنگ: این موضوع موجب بالا رفتن وزن نهایی ساختمان می شود. علاوه بر این با توجه به اینکه جهت نصب آن نیز از سیمان استفاده می شود وزن نهایی بسیار بالا می رود. حال در خارج از ایران از مواد دیگری جهت نصب سنگ استفاده می شودکه در سَبُک سازی ساختمان بسیار موثر است. این موضوع موجب شده که انتخاب سنگ در ارتفاعات گزینه مناسبی نباشد یا در صورت انتخاب باید از سازه های محکم و قوی استفاده شود.
  • تغییر ظاهر و تخریب تعدادی از سنگ ها در شرایط مختلف آب و هوایی:تعدادی از سنگ های طبیعی در شرایط مختلف آب و هوایی تحت تاثیر قرار می گیرند که در صورت انتخاب صحیح این مشکل قابل حل است. به عنوان مثال سنگ های چینی در شرایط متفاوت آب و هوا سازگار است. اما سنگ مرمریت در صورت استفاده درمعرض آفتاب تغییر رنگ می دهد.
  • تنوع سورتی بالای هر سنگ: با توجه به اینکه سنگ های طبیعی از معادن مختلف در دل طبیعت استخراج می شوند دارای ویژگی های ظاهری و جنسی متفاوتی هستند و هر کدام مناسب مکان های مختلفی از ساختمان هستند.

با توجه به مطالب بیان شده سنگ نمای مناسب باید دارای ویژگی هایی باشد که با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه  و نوع معماری ساختمان متفاوت است.

مهم ترین ویژگی های سنگ نمای خوب

۱.دوام و ماندگاری

یکی از مهم ترین مواردی که در انتخاب سنگ مناسب باید به آن توجه داشت دوام و یا مقاومت آن در برابر عوامل مختلف مانند ضربه،فشار و عوامل جوی می باشد. سنگ های مختلف با توجه به ساختار و کانی های تشکیل دهنده خود دارای مقاومتهای مختلفی می باشند.

۲. شرایط آب و هوایی

یکی از مهم ترین مواردی که در انتخاب سنگ مناسب باید به آن توجه داشت دوام و یا مقاومت آن در برابر عوامل مختلف مانند ضربه،فشار و عوامل جوی می باشد. سنگ های مختلف با توجه به ساختار و کانی های تشکیل دهنده خود دارای مقاومتهای مختلفی می باشند.

  • مناطق سردسیر: سنگ نمای مناطق سردسیر در این مناطق از آنجا که میزان بارش برف و باران بیشتر است، باید از دوام و مقاومت بالایی برخوردار باشد و همچنین دارای تخلخل و حفره های کمتری باشد زیرا در غیر اینصورت باران درون حفره ها گیرکرده و در صورت سردتر شدن هوا موجب شکستن و خردشدن سنگ می شود. به همین خاطر بهترین سنگ نمای برای این مناطق به ترتیب سنگ گرانیت،سنگی چینی و سنگ تراورتن است.علاوه بر این به دلیل سردی زیاد هوا جهت عایق سازی و صرفه جویی در انرژی باید دارای رنگ های تیره تری باشد .
  • مناطق گرمسیر: در این مناطق نیز از همه مهم تر رنگ سنگ است. از آنجا که رنگ های تیره موجب جذب گرمای بیشتر می شود؛ در این مناطق بهتر است از سنگ هایی با رنگ های روشن مانند سفید و کرم استفاده شود. علاوه بر این در این مناطق به دلیل تابش شدید آفتاب در صورت استفاده از سنگ های تیره به مرور زمان موجب رنگ پریدگی سنگ و از دست دادن زیبایی آن می شود. به همین خاطر بهترین سنگ ها به این منظور سنگ های تراورتن پس از آن چینی است. اما سنگی مانند گرانیت گرما را در خود نگه می دارد.

به عنوان مثال سنگ های مرمریت به دلیل از دست دادن رنگ خود در معرض آفتاب به طورکلی در نمای خارجی مناسب نیستند با این وجود عده ای به دلیل زیبایی از آن در نمای بیرون استفاده می کنند

  • مناطق شرجی و مرطوب: سنگ مناسب نما در استان های شمالی و مناطقی که میزان رطوبت و بارش باران زیاد است باید دارای تخلخل مناسب و وزن کمی باشد. زیرا در صورت نداشتن تخلخل سنگ به ملات نمی چسبد و به مرور زمان با نفوذ رطوبت به نما، سنگ از نما جدا می شود. با این وجود حتما باید تخلخل های روی سنگ رزین خورده باشند تا از نفوذ آب به داخل سنگ جلوگیری شود و از انقباض آب در شب و ترک خوردگی سنگ جلوگیری شود. پس می توان نتیجه گرفت سنگ نما مناسب این مناطق سنگ تراورتن می باشد که از مشهورترین آنها تراورتن عباس آباد، تراورتن آتشکوه،تراورتن دره بخاری و… است.

علاوه بر این سنگ های چینی نیز سنگ های مناسبی برای تمام شرایط آب و هوایی می باشند.

یکی از بهترین سنگ های چینی سنگ چینی قروه می باشد.

۳.مقاومت در برابر آلودگی و باران های اسیدی

این عامل عمدتا در شهرهای صنعتی علی الخصوص شهرهای جنوبی بسیار حائز اهمیت است. زیرا در صورت نفوذ آلودگی به داخل نما،سنگ زیبایی خود را از دست داده و کدر می شود. به عنوان مثال تراورتن های تیره مانند تراورتن خرمایی برای مناطق صنعتی که هوای آلوده ای دارند بسیار مناسب است. سنگ های چینی و یا گرانیت هم به راحتی تمیز می شوند اما از لحاظ اقتصادی به صرفه نیستند.

۴.همخوانی با معماری ساختمان

سنگ های مناسب اجرای سبک های مختلف نما مانند سنگ نمای رومی یا مدرن و… با یکدیگر متفاوت هستند که در صورت انتخاب صحیح سنگ مناسب آن ها به زیباتر جلوه دادن نمای ساختمان کمک شایانی می نماید. به این منظور می توانید در این زمینه با معماران و طراحان مشورتی داشته باشید.

۵. چسبندگی به نما

جهت نصب سنگ در نما از روش ها مختلفی استفاده می شود که از جمله آنها استفاده از دوغاب سیمان و اسکوپ است. روش دوغاب سیمان عمدتا برای سنگ هایی مانند تراورتن که دارای تخلخل مناسبی هستند استفاده می شود (به همین دلایل است که سنگ تراورتن بهترین گزینه برای نمای خارجی است) اما در سنگ هایی مانند سنگ نما گرانیت که تخلخل پایینی دارند از روش اسکوپ سنگ استفاده می شود. نصب صحیح سنگ در ارتفاعات از اهمیت بالاتری برخوردار است زیرا در صورت اشتباه پس از مدتی سنگ از نما جدا می شود و منجر به آسیب می گردد. با این وجود در هر روش نصب سنگ باید از اسکوپ استفاده نمود تا از سقوط احتمالی جلوگیری شود.

۶. سایز و ضخامت و پرداخت مناسب

سنگ ها در کارخانه ها در ابعاد مختلف برش داده می شوند و انواع پرداختها با توجه به جنس سنگ روی آنها انجام می شود. از معروفترین ابعاد آن می توان به تایل و اسلب و طولی اشاره کرد. سایز تایل برای نمای ساختمان گزینه مناسبی است اما از آنجا که در این صورت بندکشی ها بیش تر شده و نما یکدستی کمتری دارد، پیشنهاد نمی شود. حال سوالی که پیش میاد این است که برای نمای ساختمان اسلب کار کنیم بهتره یا طولی؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم برای نمای ساختمان آنچه تاکنون رایج بوده، استفاده از سنگ طولی است. اما چه سنگی را طولی یا پلاک می گویند؟

زمانی که کوپ سنگ توسط قله بر ( تک تیغ یا سی تیغ ) برش داده می شود ، سنگ هایی  باعرض معین و طول آزاد بدست می آید. به چنین سنگ هایی ، سنگ طولی می گویند . عرض این سنگ ها ۴۰ و ۶۰ سانتی متر می باشد که در کشور ما ۴۰ طولی رایج تر است .چرا که وزن کمتری دارد و حمل و نقل آن آسان تر است .

همچنین هزینه کمتری دارد . اما راجع به اسلب بهتره اول ببنیم سنگ اسلب چیه و چه ابعادی دارد؟ اسلب به سنگ های قواره بزرگی گفته می شود که با توجه به سایز کوپ می توانند ابعاد متفاوتی(بیش از یک متر) داشته باشند. زیبایی سنگ به خاطر ابعاد بزرگی که دارد زیباتر و بیش تر به چشم می خورد زیرا نمای یکدست تری دارد. علی الخصوص زمانی که به صورت بوک مچ و فورمچ کار شود.

اما نکته مهم در خصوص استفاده از اسلب برای نما این است که بهتر است از اسلب گرانیت که دارای تراکم و وزن بالایی است برای سنگ کف و از اسلب مرمر ، تراونیکس و تراورتن برای دیوارها استفاده کرد . استفاده از اسلب سنگ های چینی برای دیوار و کف ( چه در داخل ساختمان و چه در نمای بیرون ) بلامانع است . در رابطه با اسلب سنگ های مرمریت هم بنا بر مشخصه های فیزیکی سنگ ، قابلیت کاربرد برای دیوارها و کف داخل ساختمان را دارند ؛ اما فراموش نکنید که آن هایی که نرخ جذب آب بالاتری دارند تنها برای دیوارها مناسبند نه کف ! با این اوصاف چرا استفاده از اسلب برای نما چندان متعارف نیست؟

بزرگترین و مهم ترین موردی که باعث منع استفاده از اسلب برای پروژه ها شده است ، حمل و نقل آن است . از آنجایی که سنگ در ابعاد بزرگی است و وزن زیادی دارد ، برای انتقال آن به طبقات بالایی ساختمان دردسرهای زیادی وجود دارد . متاسفانه در حال حاضر که من در حال نگارش این مقاله هستم ، همچنان تجهیزاتی جهت تسهیل جابجایی اسلب در دسترس نبوده و کماکان مشکلات حمل اسلب پابرجاست .

از طرفی کار کردن با چنین ابعاد بزرگی از سنگ ، جدای از بالا بودن دستمزدها، مشقت های خود را به هنگام نصب دارد . حال تصورکنید که چنین مشکلاتی بخواهد در ارتفاعات بیشترگریبان گیر سنگ کار شود ! از آن مهم تر شخصی است که قرار است این کار به او محول شود . قطعا مهارت و تجربه او باید مدنظر قرار گیرد . این ها از جمله دغدغه هایی است که پیمانکاران و مهندسین را در خصوص انتخاب سنگ اسلب مردد می کند .

با این وجود نمی توان منکر زیبایی و بالا رفتن ارزش ساختمان در صورت استفاده از اسلب در نما شد. اما در صورت انتخاب آن در کدام یک از قسمت های نما بهتر است استفاده شود؟ قبل از هرچیز بهتر بگویم در صورت انتخاب اسلب برای دیوار چه بیرونی و چه داخلی بهتر از سنگ های سبک انتخاب شود مانند اسلب تراورتن البته گاهی بر اساس سلیقه کارفرما یا شرایط اقلیمی منطقه ، چاره ای جز انتخاب سنگ های متراکم همچون گرانیت و کریستال چینی وجود ندارد .

این سنگ ها باتوجه به ساختارشان از مقاومت و استحکام بیشتری برخوردارند اما وزن زیاد ، جذب آب کم و تخلخل پایین مشکلاتی در نصبشان بوجود می آورد که تنها راه چاره ی آن استفاده از روش های نصب خشک سنگ است . نصب خشک خود به چند روش قابل اجراست که یکی از بهترین انواع آن ، استفاده از چسب سنگ های دوجزئی برپایه رزین اپوکسی است . این روش علاوه بر اتصالی ایمن موجب کاهش چشم گیر وزن ساختمان می شود . به طور کل بهتر است برای نمای ساختمان ، تنها دیوارهای پایینی ساختمان ( تا سقف طبقه اول ) را اسلب کنید . چرا که زمین نقش تکیه گاه را برای آن ایفا می کند .

پس از ابعاد می رسیم به پرداخت مناسب سنگ نما:

بهترین پرداخت سنگ نما کدام است؟صیقلی یا چرمی؟

یکی از مراحل فرآوری سنگ های ساختمانی پرداخت سطح آن ها است. در این مرحله سنگ ها با توجه به نوع، ساختار و همچنین کاربری، پرداخت های مختلفی روی آن ها انجام می شود که پرداخت صیقلی و چرمی دو مورد از آن ها می باشد. اما برای سنگ نما کدام پرداخت مناسب تر است ؟ صیقلی یا چرمی؟ پیش از آن لازمه توضح مختصری راجع به هریک ارائه دهیم. یکی از مراحل فرآوری سنگ های ساختمانی پرداخت سطح آن ها است. در این مرحله سنگ ها با توجه به نوع، ساختار و همچنین کاربری، پرداخت های مختلفی روی آن ها انجام می شود که پرداخت صیقلی و چرمی دو مورد از آن ها می باشد.

سطح صیقلی

در این روش سنگ پس از گذشت از مراحل مختلف فرآوری مانند برش،رزین و اپوکسی و… زیر دستگاه ساب قرار می گیرد و پس از چندین مرحله ساب با استفاده از لقمه های  مشخص به سنگ صیقلی براق و آینه مانندی تبدیل می شود. درجه پولیش نیز با توجه به نوع، ساختار و کاربرد سنگ تعیین می شود. میزان ساب سنگ توسط دستگاه ساب سنج قابل اندازه گیری است با این وجود به صورت تجربی نیز قابل سنجش است به این صورت اگر  بتوانید سفیدی چشمان خود را در سنگ مشاهده کنید می توان گفت سنگ از ساب خوبی برخوردار است.

اگر قصد خرید سنگ صیقلی دارید پیشنهاد می کنم پیش از آن مقاله نکات خرید سنگ صیقلی را مشاهده کنید.

پرداخت چرمی

یکی دیگر از روش های پرداخت سنگ، چرمی کردن می باشد. در این روش سطح سنگ با استفاده از فرچه های مخصوصی ساب داده می شود تا بافت سنگ برجسته تر شده و پستی ها و بلندی هایی در سطح آن ایجاد شود. در این نوع پرداخت رنگ طبیعی سنگ حفظ می شود. علاوه بر این برخلاف سنگ صیقلی این پرداخت مقاوم در برابر لغزش است. همچنین این پرداخت از محبوبیت بیشتری نیز برخوردار است. پرداخت چرمی قابل اجرا روی سنگ هایی با بافت نرم مانند مرمریت و تراورتن است. البته گاها روی تعدادی از گرانیت ها مانند گرانیت سبز جنگلی نیز پرداخت چرمی انجام می شود.

حال بهتره به پرسش اصلی خود پاسخ دهیم: صیقلی برای نما مناسب تره یا چرمی؟

با نگاه کوتاهی به اطراف می توان متوجه کاربرد زیاد پرداخت صیقلی نسبت به دیگر پرداخت ها( از جمله پرداخت چرمی) شد.  به طور کلی سنگ تراورتن صیقلی رایج ترین نوع سنگ نما است که زیبایی آن از فاصله دور و با تابش نورخورشید دو چندان می شود. این موضوع به این علت است که در پرداخت صیقلی سطح سنگ براق شده و نور را منعکس می کند.

اما زیبایی سنگ چرمی از نزدیک بیش تر به چشم می آید و در صورت نصب در نمای ساختمان و از فاصله دور برجستگی ها و زیبایی آن چندان به چشم نمی آید. حال از آنجا که سنگ به کار رفته در نمای ساختمان از دور دیده می شود باید به گونه ای باشد که نمای از دور آن زیبا باشد. به همین خاطر است می توان گفت سنگ چرمی برای سنگ کف و یا در قسمتی از نمای دیواره های داخلی مناسب تر است و برای نمای بیرونی تنها در قسمت هایی از نما می توان از آن استفاده کرد.

علاوه بر این از نظر ساختاری نیز از آنجا که در پرداخت صیقلی سطح سنگ صاف و یکدست می شود، در صورت بارش باران آب از سطح آن به راحتی به پایین هدایت می شود. در صورتی که در پرداخت چرمی از آنجا که رگه ها و طرح های سنگ برجسته تر نمایان می شود ممکن است آب داخل آن ها گیر کند. همچنین سنگ چرمی آلودگی های بیش تری را به خود جذب می کند و تمیز کردن آن نیز کمی سخت تر است. اما سنگ صیقلی آلودگی کمتر به داخل سنگ نفوذ کرده و به راحتی نیز تمیز می شود.

مطلب مفید: آموزش نصب سنگ های آنتیک

۷. قیمت سنگ نمای ساختمان

در نهایت و به عبارتی در ابتدا مهم ترین موردی که بسیار مورد توجه سازندگان قرار دارد میزان بودجه و قیمت سنگ های مختلف می باشد. زیرا همانطور که بیان شد سنگ دارای رنج قیمتی وسیعی می باشد. از این رو سازندگان گرامی باید توجه داشته باشند که در ابتدا میزان بودجه ای که می توانند در این زمینه صرف کنند را در نظر گرفته و پس از آن بهترین سنگ با توجه به موراد گفته شده را انتخاب کنند. به این منظور جهت استعلام قیمت هر کدام از سنگ ها و هم چنین دریافت مشاوره کارشناسان کالا ساخت آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما می باشند.

حال با توجه به مطالبی که بیان شد ویژگی های سنگ مناسب نما عبارتند از:

  • سنگ نمای مناسب باید از تخلخل خوبی برخوردار باشد.
  • سنگ نمای مناسب باید مناسب شرایط آب و هوایی منطقه انتخاب شده باشد.
  • سنگ نما باید صاف و یکدست باشد تا به زیبایی نما بیفزاید.
  • پرداخت سنگ نما باید مطابق با شرایط آب و هوایی منطقه انتخاب شود که عمدتا در صورت انتخاب پرداخت صیقلی زیبایی و طرح های سنگ بیشتر به چشم می آید.
  • ابعاد و ضخامت سنگ باید با توجه نوع معماری ساختمان و دیگر موارد انتخاب شود.

تا به اینجا به ویژگی های سنگ نمای مناسب پرداختیم . حال در ادامه لازم دانستم نکاتی را بیان کنم که هنگام خرید سنگ نما حتما باید به آن ها توجه داشته باشید. تعدادی از این نکات شامل موارد زیر است:

۱- اولین نکته توجه به نوع سنگ و ویژگی های ظاهری و ساختاری آن

که این مستلزم مطالعه زیاد و تجربه بالا در زمینه شناخت انواع سنگ های ساختمانی است. زیرا هر کدام از سنگ های طبیعی از معادن مختلفی استخراج می شوند که هر کدام ویژگی های مختص خودشان را دارند و بالطبع فرآوری هایی که باید روی آن ها انجام شود با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال وجود رگه در سنگی مانند مرمریت لاشتر زیبایی آن و جزئی از سنگ به حساب می آید اما در سنگ های تراورتن موجب کاهش استحکام سنگ می شود. یا غده در سنگی مانند گرانیت حسن آن است که موجب افزایش استحکام آن شده اما در سنگ تراورتن یا مرمریت عیب به شمار می رود.

۲- توجه به ظاهر سنگ و ساب آن

به این مفهوم که سطح سنگ به خوبی ساب خورده باشد و در آن برآمدگی و یا فرورفتگی هایی وجود نداشته باشد و اینکه از چه رزینی در فرآوری آن استفاده شده است. زیرا رزین در انواع مختلف رزین اپوکسی ،رزین پلی استر و…وجود دارد که بهترین آن رزین اپوکسی است که در قیمت نهایی سنگ نیز تاثیرگذار است.

۳- توجه به اینکه سنگ توری نیاز دارد یا خیر

از آنجا که جهت افزایش استحکام تعدادی از سنگ های با بافت نرم نیاز به توری است؛ توجه به این نکته نیز در خرید سنگ نما حائز اهمیت است. این سنگ ها عمدتا شامل سنگ مرمریت و سنگ مرمر می شود. با وجود اینکه مرمریت گزینه مناسبی برای نما نیست اما گاها افرادی از آن به صورت کامل و یا به عنوان تزیین نما استفاده می کنند که باید حتما در پشت آنها توری نیز زده شده باشد.

۴- توجه به دقیق بودن ابعاد و ضخامت سنگ

به عنوان مثال در سنگ تایل دقت کنیم که اگر ابعادش ۴۰*۴۰ است طول و عرض آن حتما ۴۰ باشد(البته با ۲میلی متر تولرانس). همچنین اگر قصد خرید سنگ شمش داریم باید قد سنگ بلند باشد یعنی از ۶۰/۱ سانتی تر به بالا باشد. و در پلاک نیز باید قدسنگ از ۸۰ سانتی متر تا ۶۰/۱ وجود داشته باشد.برای ضخامت نیز حتما کالیبر شده باشد. این اطمینان از درستی ابعاد را می توان با اندازه گیری و متر انجام داد اما افراد با تجربه و ماهر در این حیطه با یک نگاه می توانند متوجه این موضوع شوند.

نتیجه گیری

هدف ما در این مقاله بیان ویژگی های موردنیاز سنگ مناسب نما بود. در ابتدا به طورکلی به بیان مزایا و محاسن سنگ پرداخته شد و بیان شد که سنگ به دلیل مقاومت بالا، تنوع رنگی،رنج قیمتی گسترده و… بهترین گزینه برای نما می باشد. با این وجود به علت وزن بالای این ماده طبیعی در صورت انتخاب غلط ممکن است دچار مشکلات بسیاری شوید.

پس از آن به بیان مواردی که پیش ازخرید سنگ باید به آنها توجه شود پرداخته شد که این موارد عبارتند از: دوام سنگ، مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، سایز و ضخامت موردنیاز، مقاومت در برابر آلودگی، رنگ مناسب، چسبندگی به ملات و قیمت . امید است که با مطالعه این مقاله شما را در انتخاب صحیح یاری کرده باشیم. جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید در صفحه اینستاگرام با ما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید