اقتصادیکسب و کارهای برتر روز

قیمت جگر سفید گوسفندی امروز تهران

گوشت گوسفند را چند بخریم؟

هر کیلو ماهیچه گوسفندی بین ۳۹۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، اما اگر بسته‌بندی سبک‌تر بخواهید می‌توانید یک بسته ۴۵۰ گرمی آن را با قیمت ۱۵۶ تا ۱۶۰ هزار تومان خریداری کنید. هر کیلو راسته استخوان‌دار گوسفندی نیز با قیمت ۲۹۰ تا ۳۵۵ هزار تومان فروخته می‌شود. قیمت هر کیلو گردن گوسفندی با استخوان نیز حدود ۳۴۵ تا ۳۵۰ هزار تومان است. یک بسته ۷۰۰ گرمی گردن گوسفندی نیز با قیمت ۲۹۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

گوشت خورشی بدون استخوان که به درد قرمه سبزی و خورش قیمه مامان پز می‌خورد نیز با قیمت ۴۹۵ هزار تومان برای هر کیلو و ۲۴۴ هزار تومان برای نیم کیلو فروخته می‌شود. قلوه‌گاه گوسفند نیز که بیشتر برای پخت آبگوشت بزباش خریداری می‌شود نیز حدود ۲۰۷ تا ۲۲۰ هزار تومان قیمت دارد. هر کیلو سردست گوسفندی نیز با قیمت ۳۳۰ تا ۴۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. ران گوسفندی را هم که می‌دانید یک ران را می‌گذارند روی ترازو و وزن می‌کنند که بین دو و نیم تا سه کیلوگرم بیشتر وزن ندارد قیمت یک ران گوسفندی با این وزن بین ۹۲۰ تا ۹۷۰ هزار تومان است.

اگر اهل خریدن گوشت شقه‌ای از قصابی آنلاین هستید قیمت هر شقه کامل ۵ تا ۵ کیلو و ۵۰۰ گرمی نیز حدود یک میلیون و ۷۰۰ تا یک میلیون و ۷۸۰ هزار تومان است. هر کیلو گوشت چرخ کرده گوسفندی نیز با قیمت ۴۱۰ تا ۴۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسد، نیم کیلویی هم دارد که قیمت آن ۲۱۳ تا ۲۲۰ تومان است. تازه خرید دنبه گوسفند و خرید گوشت چنجه هم قیمت بالایی دارد که برای هر کیلوی آن باید بین ۱۹۵ تا ۲۰۰ هزار تومان بپردازید.

مخلفات و تو دلی‌های گوسفند

گوسفند فقط گوشت لذیذ ندارد، دل و جگو و قلوه و کله و پاچه‌اش هم در بازار طرفداران سینه چاک زیادی دارد که ما در این مطلب قیمت آن‌ها را نیز بررسی کرده‌ایم.

دل و جگر و قلوه: همانطور که می‌دانید دل و جگر را به صورت دستی می‌فروشند، اما بعضی از پروتئینی‌ها هم هستند که این تو دلی‌ها را به صورت جداگانه می‌فروشند قیمت یک دست دل و جگر و قلوه بین ۴۳۰ تا ۴۵۵ هزارتومان است. یک بسته ۵۰۰ گرمی از دل و جگر و قلوه نیز با قیمت ۲۲۰ تا ۲۳۵ هزار تومان فروخته می‌شود.

یک بسته ۸۰۰ گرمی از دل و جگر و قلوه گوسفندی نیز بین ۳۵۰ تا ۳۵۵ هزار تومان قیمت دارد. این دل و جگر گوسفندی را به صورت جدا و کیلویی هم می‌فروشند که قیمت هر کیلو جگر از ۴۴۰ تا ۴۶۰ هزار تومان و هر کیلو دل نیز از ۴۸۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است. گوسفند جگر سفید هم دارد که خیلی طرفدار ندارد به همین دلیل با قیمت بین ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود، از مخلوط جگر سفید با جگر سیاه خوراک جغور بغور درست می‌کنند، البته اصفهانی‌ها از جگر سفید چرخ شده برای پخت بریان خوشمزه‌ترین غذا و البته چرب‌ترین غذای دنیا نیز استفاده می‌کنند.

کله پاچه: سر و دست و پای گوسفند نیز طرفداران زیادی دارد. البته کله و پاچه در چند هفته گذشته افزایش قیمت نیز داشته است. در حال حاضر یک دست کامل کله و پاچه گوسفندی با قیمت ۲۸۴ تا ۳۰۵ هزار تومان فروخته می‌شود. نیم دست کله پاچه نیز از ۱۹۹ تا ۲۱۰ هزار تومان قیمت دارد.

اگر می‌خواهید پاچه گوسفند را جداگانه بخرید برای هر کیلو پاچه باید بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان هزینه کنید. هر یک عدد پاچه بین ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان قیمت دارد. قیمت یک بسته ۳ عددی زبان گوسفندی نیز بین ۱۹۳ تا ۲۲۲ هزار تومان است. مغز گوسفند، اما کمی ارزانتر است، چون گوسفند‌ها کمتر فکر می‌کنند و کمتر از آن استفاده می‌کنند قیمت یک بسته دو عددی مغز گوسفند ۱۰۴ تا ۱۱۰ و سه عددی آن نیز از ۱۴۰ تا ۱۵۵ هزار تومان است. اگر قیمت پاچه گوساله را هم می‌خواهید بدانید هر کیلوی آن بین ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان قیمت دارد.

سیراب و شیردان: اصلا نمی‌توان سیراب و شیردان را نادیده گرفت، چون این بخش از تو دلی گوسفند نیز خیلی طرفدار دارد. یک دست سیراب و شیردان گوسفندی از ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان قیمت دارد. سیراب و شیردان گوساله نیز در بازار فروخته می‌شود که قیمت آن بین ۵۵ تا ۶۰هزار تومان است.

دل و جگر و قلوه گوساله و گوسفندی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی هستند که در کبابی‌ها سرو می‌شوند. این گوشت‌های لذیذ را می‌توان به‌صورت تنوری، کبابی، آب پز و سرخ شده طبخ نمود و یا از آن‌ها برای تهیه‌ی غذاهای متنوع استفاده کرد. دل و جگر علاوه بر ایران در کشورهای دیگر نیز برای تهیه‌ی غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرند و طرفداران بسیاری دارند. این گوشت‌ها بسیار مغذی بوده و برای سلامت بدن مفید هستند. شما می‌توانید انواع دل، قلوه و جگر گوسفندی و گوساله را در بسته‌بندی‌های کاملا بهداشتی از بازار آنلاین به‌روز مارت سفارش دهید و با استفاده از آن‌ها کباب و خوراک‌های بسیار خوشمزه تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه خوراک جگر گوسفندی

  • جگر سیاه: دو عدد
  • سیب‌زمینی: سه عدد
  • پیاز: دو عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
  • آبلیمو: به میزان دلخواه

طرز تهیه خوراک جگر گوسفندی

ابتدا پیاز را نگینی خُرد کرده و در تابه‌ای مناسب سرخ کنید. سپس جگر گوسفندی را خُرد کرده و به پیاز اضافه کنید تا تفت ببیند. زمانی که جگر تغییر رنگ داد، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا کاملاً سرخ شود. در مرحله‌ی بعد مقداری رب گوجه‌فرنگی به مواد اضافه کرده و تفت دهید. بعد از سرخ شدن رب گوجه، یک لیوان آب جوش به جگر اضافه کرده و در تابه را ببنید تا جگر روی حرارت ملایم به آرامی پخته و نرم شود.

در این فاصله، سیب‌زمینی‌ها را نگینی خُرد کرده و در تابه‌ای مجزا سرخ کنید. خوراک جگر را که آب آن خشک شده و به روغن افتاده، از روی حرارت برداشته و مقداری نمک و آبلیمو به آن اضافه کنید. سپس سیب زمینی‌های سرخ شده را با آن مخلوط کرده و در ظرف مورد نظرتان بکشید. این خوراک خوشمزه را می‌توانید همراه با نان یا برنج سرو کنید و از طعم آن در کنار خانواده لذت ببرید.

خصوصیات جگر گوسفندی سالم

جگر گوسفندی سالم دارای رنگ قرمز تیره است و قابلیت ارتجاعی دارد. جگر سالم باید دارای بافتی یکدست باشد و هیچگونه برجستگی یا کیست روی آن وجود نداشته باشد. همچنین بافت درون جگر تازه و سالم روشن‌تر از سطح خارجی آن است و بو نمی‌دهد. برای خرید جگر گوسفندی تازه و با کیفیت به دسته‌بندی «پروتئینی» در بازار آنلاین به‌روز مارت مراجعه کنید. در این فروشگاه اینترنتی می‌توانید علاوه بر خرید انواع مواد غذایی، قیمت جگر برند‌های مختلف را مقایسه کرده و از وزن، تاریخ کشتار، پروانه بهداشت و مدت نگهداری محصولات مطلع شوید. همچنین از قیمت روز جگر گوسفندی و سایر محصولات پروتئینی اطلاع پیدا کرده و در نهایت بهترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین جگر را خریداری کنید.

خواص دل گوسفندی

دل یا قلب گوسفند، یکی از بهترین و خوش‌خوراک‌ترین قسمت‌های گوسفند است. این گوشت، دارای طبع گرم و خشک است و مصرف آن باعث نشاط و افزایش انرژی بدن می‌شود. همچنین برای افرادی که دارای طبع سرد هستند و بنیه‌ی ضعیفی دارند، بسیار مناسب است. استفاده از دل گوسفندی در غذاها موجب تقویت قلب و رفع تپش قلب می‌شود. دل را می‌توان به‌صورت کبابی روی ذغال طبخ نمود و یا آن را به‌صورت سرخ شده تهیه کرد.

قلوه گوسفندی

قلوه همان کلیه گوسفند است که از آن برای تهیه‌ی کباب استفاده می‌شود. این گوشت بسیار لذیذ، دارای طبع سرد و خشک است و خواص درمانی بسیاری دارد. بهترین و مقوی‌ترین قلوه برای بره و بز تازه ذبح شده است. مصرف قلوه برای تقویت کلیه، کبد و کمر مفید بوده و چربی اطراف آن برای بهبود التهابات بدن و نرم شدن رگ‌های خونی موثر است. این ماده‌ی غذایی دیر هضم بوده و مصرف آن برای افرادی که معده‌ی ضعیف دارند، توصیه نمی‌شود. برای تعدیل طبع قلوه بهتر است آن را همراه با مصلحاتش نظیر روغن زیتون، فلفل سیاه، دارچین، نمک و سرکه طبخ کنید.

امکان خرید قلوه گوسفندی به‌صورت اینترنتی و از طریق سایت و اپلیکیشن به‌روز مارت وجود دارد. در این فروشگاه آنلاین به دلیل حذف واسطه‌ها و تامین مستقیم گوشت از کشتارگاه و تولیدکنندگان، قیمت قلوه بسیار مناسب‌تر از قصابی‌ها و هایپرمارکت‌ها است. با خرید آنلاین محصولات پروتئینی از بازار به‌روز مارت می‌توانید در زمان و هزینه‌ی خود صرفه‌جویی کنید و سفارشتان را درب منزل از پرسنل تحویل بار به‌روز مارت تحویل بگیرید.

خوراک دل و جگر

خوراک دل و جگر از غذاهای خوشمزه‌ی ایرانی است که به آن جغور بغور گفته می‌شود. این خوراک با استفاده از دل و جگر گوسفند تهیه می‌شود. طرز تهیه دل و جگر به‌صورت خوراک بسیار آسان بوده و شما در زمان کمی می‌توانید آن را تهیه کنید. خوراک دل و جگر غذایی سالم و پرخاصیت است که می‌توانید برای وعده شام تهیه کرده و در کنار عزیزانتان از طعم آن لذت ببرید. در ادامه برای آموزش این غذای خوشمزه‌ی ایرانی با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خوراک دل و جگر

  • جگر سیاه: یک عدد
  • جگر سفید: یک عدد
  • دل گوسفند: یک عدد
  • قلوه گوسفندی: یک عدد
  • پیاز: چهار عدد
  • سیب‌زمینی: سه عدد
  • رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • کره: یک قالب 50 گرمی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک دل و جگر

دل، قلوه و جگر را تمیز بشویید و آبکش کنید تا آب اضافه آن‌ها برود. سپس دل گوسفندی را از وسط نصف کرده و لخته‌های سیاه آن را خارج کنید. قلوه را نیز از وسط نصف کرده و رگ‌های سفید داخل آن را جدا کنید. سپس به سراغ جگر رفته و یک لایه نازک پوست روی آن را بردارید. جگر سفید را خُرد کرده و همراه با کمی آب و زردچوبه در قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا پخته و آب آن خشک شود. پیازها را نگینی خُرد کنید و در تابه‌ی دیگری بریزید. مقداری کره به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید تا تفت ببیند.

در مرحله‌ی بعد، جگر سیاه، جگر سفید پخته شده، قلوه و دل را خُرد کرده و به پیاز طلایی شده اضافه کنید. مخلوط را روی حرارت متوسط تفت دهید تا سرخ شوند. پس از تغییر رنگ گوشت‌ها، حرارت را کم کنید و دو قاشق رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کرده و تفت دهید. زمانی که رب گوجه‌فرنگی سرخ شد، یک لیوان آب جوشیده به خوراک اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا گوشت‌ها کاملاً مغز پخت شوند و خوراک جا بیوفتد.

در مرحله‌ی آخر، سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت دلخواه خُرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید. سپس خوراک پخته شده را در ظرفی مناسب همراه با سیب‌زمینی سرخ شده سرو کرده و با نان نوش جان کنید.

دل و قلوه گوساله

دل و قلوه از گوشت‌های خوشمزه و کم چرب گوساله هستند و خواص بی‌شماری دارند. این گوشت‌ها پروتئین بسیار بالایی دارند و میزان چربی آن‌ها مشابه با کم چرب است. میزان کلسترول قلوه در مقایسه با دل بیشتر بوده و از نظر ارزش غذایی شبیه به جگر است. دل گوساله دارای طبع گرم و خشک بوده و منبع غنی از ویتامین B12، پتاسیم، آهن و روی است. در مقابل قلوه دارای طبعی سرد و خشک است و منبع عالی از پروتئین، آهن و ویتامین‌های گروه B به شمار می‌رود. برای طبخ دل، آن را با زیره، فلفل، گلپر و مخلوط کرده و روی آتش کباب کنید. قلوه را نیز با روغن زیتون، نمک، فلفل و دارچین ترکیب کرده و به‌صورت کبابی بپزید.

مضرات جگر برای آقایان

جگر دارای مقادیر بسیار زیاد آهن بوده و مصرف آن برای بدن بسیار مفید است. اما مصرف بیش از حد آن برای آقایان توصیه نمی‌شود و در طولانی مدت موجب بروز مشکلات کبدی، کلیوی و  بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

کالری دل و جگر

جگر گوسفندی نسبت به جگر گوساله چرب‌تر است و کالری بالاتری دارد. هر 100 گرم جگرگوسفندی سرخ شده دارای 330 کیلوکالری است و هر سیخ جگر کبابی به‌طور متوسط 80 کالری دارد. مصرف بیش از اندازه‌ی آن موجب بالارفتن کلسترول خون و افزایش وزن شود.

تفاوت جگر گوسفندی با گوساله در چیست؟

جگر پستاندارانی مانند گوسفند و گوساله در بسیاری از کشورها به عنوان غذا استفاده می‌شود. این مواد غذایی بسیار مفید هستند و مصرف آن‌ها برای تمام گروه‌های سنی توصیه می‌شود. جگر سرشار از پروتئین، آهن، ویتامین و سایر مواد مغذی است و مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود کم خونی و تقویت عضلات می‌شود. جغور بغور از غذاهای معروفی است که با استفاده از جگر گوساله یا گوسفندی تهیه می‌شود. اما جگر گوساله و گوسفندی دارای تفاوت‌هایی هستند که در ادامه به آن می‌پردازیم.

جگر گوسفندی دارای طبع گرم است و  نسبت به جگر گوساله کالری بیشتری دارد. مصرف جگر گوسفندی انرژی و نشاط بیشتری به بدن می‌دهد. در مقابل جگر گوساله دارای طبع سرد است و کالری کمتری دارد. جگر گوساله نسبت به جگر گوسفندی دیر هضم بوده و چاق کننده است. بافت جگر گوسفندی در مقایسه با جگر گوساله نرم‌تر بوده و دارای چربی بیشتری است.

مصرف بیش از اندازه‌ی آن موجب افزایش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. در مقابل جگر گوساله دارای بافت سفت‌تر با پروتئین بیشتر است و چربی و کلسترول کمی دارد. از این رو، مصرف آن برای ورزشکاران مفید است و موجب افزایش قدرت و تقویت عضلات آن‌ها می‌شود. این دو جگر ارزش غذایی یکسانی دارند و هر دو منبع خوبی از روی، آهن و ویتامین B12 به شمار می‌روند. مصرف جگر برای کم خونی و تامین املاح مورد نیاز بدن نظیر منیزیم، کلسیم و فسفر مفید است.

منبع:

youtube.com