کفگیر ملاقه سیلیکونی دسته چوبی

کفگیر چیست؟

کفگیر ملاقه سیلیکونی یکی از ابزار آشپزخانه است که معمولا دسته دار و دارای سوراخهای کوچک میباشد.با استفاده از آن کف غذا را گرفته و یا برنج را به داخل ظرف میکِشند.

سایزهای مختلف کفگیر کدامند و هر یک چه کاربردی دارند؟

کفگیر در اندازه های متفاوتی در بازار موجود است.غالبا از سایز کوچک آن برای قابلمه و ماهیتابه و از سایز بزرگش برای دیگ استفاده میشود.

 

ملاقه چیست؟

ملاقه یکی دیگر از ابزار آشپزی و به شکل قاشقی بزرگ با دسته ای بلند است.غالبا از ملاقه به منظور جابجایی مایعات و سرو سوپ و آش استفاده میشود.

 

انواع مختلف کفگیر و ملاقه به لحاظ جنس کدامند؟

۱.استیل:

کفگیر و ملاقه استیل حتما باید ضد زنگ باشد.این مدل معمولا برای سرو غذا مورد استفاده قرار گرفته و بهتر است آن را در پخت و پز بکار نبرید.

علت عدم استفاده از جنس استیل در آشپزی و پخت و پز چیست؟

۱.اکثر ظروف پخت و پز از جنس نچسب هستند.بنابراین استفاده از ابزار استیل باعث آسیب دیدن و ایجاد خط و خش بر روی آنها میشود.

۲.استیل رسانای خوبی برای گرماست.به علاوه استفاده از آن برای ظروفی از جنس چینی،سرامیک،پیرکس و شیشه ای نیز مناسب نمیباشد.

مزایای کفگیر و ملاقه استیل چیست؟

استیل بهترین جنس برای ابزار مورد استفاده در آشپزی و پخت و پز است.استیل ضدزنگ کمترین واکنش شیمیایی را با انواع مواد غذایی نشان میدهد.بنابراین میتوان بدون هیچ گونه نگرانی از آن در تهیه انواع غذاهای سرد و گرم استفاده کرد.

۲.چوبی:

کفگیر و ملاقه چوبی بدین جهت که عایق گرمایی خوبی نیست میتواند برای استفاده در پخت و پز گزینه مناسبی باشد.اما اگر تحت فشار یا ضربه واقع شود طبیعتا آسیب خواهد دید.

معایب کفگیر چوبی چیست؟

۱.پس از مدتی رنگ و بوی غذاهای طبخ شده را به خود میگیرد.بنابراین مراقبت صحیح از آن بسیار حاٸز اهمیت است.

۲.معمولا کارایی لازم را به جهت میزان تیزی مناسب برای جابجایی مواد غذایی سرخ شده ندارد.

۳.به راحتی آلودگیهای محیطی و ترکیبات مختلف مواد غذایی را به خود جذب میکند.از این رو ممکن است در مراحل بعدی آشپزی به غذای در حال پخت منتقل شود.

۴.آلودگیهای جذب شده گاها با شستشوی معمولی از بین نمیرود.به همین سبب ممکن است تهدیدی برای سلامتی تان باشد.

۵.استفاده از ابزار چوبی در صورت ترک خوردگی باعث نفوذ سریع آلودگیها به داخل شکاف آن میشود.بر همین اساس پس از چند بار استفاده بوی نامطبوعی به خود میگیرد.

۳.پلاستیکی:

همانطور که میدانید پلاستیک اگر در مجاورت حرارت قرار بگیرد ذوب خواهد شد.البته امروزه برخی از ابزار آشپزی پلاستیکی با درجه ذوب بسیار بالا ساخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد.با این وجود ابزار پلاستیکی دوام بالایی نداشته و گزینه مناسبی برای پخت و پز نمیباشد.

ایراد اصلی کفگیر و ملاقه پلاستیکی چیست؟

ابزار آشپزی از جنس پلاستیک معمولی و غیر سیلیکونی در مجاورت حرارت از خود واکنش نشان میدهد.به همین علت استفاده از آن برای طبخ غذا چندان توصیه نمیشود.

 در کفگیر و ملاقه پلاستیکی نشان Food grade به چه معناست؟

ابزار آشپزی پلاستیکی امروزه به محبوبیت بسیاری در بین افراد دست یافته است.اما بد نیست بدانید که لزوما هر نوع کفگیر و ملاقه پلاستیکی برای آشپزی مناسب نیست.به این دلیل که ممکن است نتواند کیفیت مطلوب و قابل قبولی اراٸه دهد.

اگر ابزار پلاستیکی نسبت به حرارت و گرما مقاوم بوده و دارای نشان “فود گرید” باشد رضایت مشتری را جلب میکند.

کدام کفگیر و ملاقه های پلاستیکی دارای نشان “فود گرید” میباشند؟

مدلهایی که در آنها مواد پلاستیکی قبل از ورود به صنعت غذایی مورد آزمون واقع شده باشند.بدین معنا که تاییدیه(ای ای سی) استاندارد اتحادیه اروپا و (اِف دی اِی) اتحادیه آمریکا را کسب کنند.

در این صورت میتوانید خاطرجمع باشید که استفاده از این ابزار آشپزی مشکلی در پخت و پز ایجاد نمیکند.یعنی با مواد غذایی واکنش نمیدهد،بنابراین اطمینان خواهید داشت که مواد غذایی تان در سلامت کامل پخته خواهد شد.

۴.سیلیکونی:

این نوع ابزار،به دلیل جنس و ترکیبی که دارند منعطف بوده و مانع از وا رفتن مواد غذایی سرخ شده میشوند.کفگیر و ملاقه سیلیکونی در انتقال گرما عملکرد ضعیفی دارند.همینطور ممکن است در چند روز اول استفاده بوی بدی متصاعد کنند.

۵.مسی:

ابزار مسی معمولا با روکش قلع تولید میشود و در حرارت بسیار بالا قابل استفاده است.یعنی در مجاورت حرارت مشکلی برای آن پیش نمی آید.از این رو جایگزین بسیار مناسبی برای کفگیر و ملاقه نسوز و تفلون است.زیرا در حرارت بالا مواد شیمیایی مضر و یا سمی تولید نمیکند.

مزیت استفاده از کفگیر مسی چیست؟

آزاد کردن یون مس در اثر حرارت دیدن درون غذا و در نتیجه گلبول سازی بدن و بهبود عملکرد مغز!

۶.آلومینیوم:

کفگیر آلومینیوم از دسته ابزار آشپزی صنعتی برنج کشی به شمار میرود.معمولا در مراکز مختلفی نظیر رستورانها،تهیه غذاها،تالارها،هتلها،ادارات،بیمارستانها و هیئت ها کاربرد دارد.

کفگیر آلومینیومی مقاوم بوده و رسانای گرمایی خوبی نیست.به همین سبب دیرتر داغ میشود.

۷.تفلون:

این ابزار ظاهرا از جنس پلاستیک ولی با روکش تفلون و نچسب بوده و معمولا به رنگ سیاه میباشد.البته مدلهایی نیز تولید شده اند که دسته های رنگی دارند.بنابراین شما بسته به رنگ وسایل آشپزخانه و سلیقه شخصی تان میتوانید رنگ دلخواه را انتخاب کنید.

۸.چینی یا شیشه ای:

کفگیر و ملاقه چینی یا شیشه ای جزو جنس های خنثی دسته بندی میشوند.بنابراین میتوان بدون دغدغه و نگرانی در تهیه غذا از آنها کمک گرفت.

اگر لب پَر شده باشند،ممکن است تکه های دیگری از آنها در هنگام پخت و پز وارد غذا شود.

بهتر است در هنگام تهیه کفگیر و ملاقه از هر جنس،مدلی ساده و بدون رنگ و طرح را انتخاب کنید.به این دلیل که رنگهای شیمیایی و صنعتی آنها با ترکیبات داغ مواد غذایی تان واکنش ندهد.

 

کفگیر و ملاقه به چه شکلهایی موجود است؟

کفگیر:

تخت،پهن،گرد،مستطیل و سوراخ سوراخ

ملاقه:

کلاسیک،با لبه کناری،دوشاخه،دارای چنگک،قاشقی و قاشق ماکارونی

ملاقه ماکارونی چیست؟

نوعی ملاقه است که یک سوراخ در وسط آن تعبیه شده.سوراخ ملاقه ماکارونی برای اندازه گیری مقدار دقیق پخت ماکارونی برای یک نفر است.

بدین منظور ماکارونی خام را درون سوراخ قرار دهید که واحد اندازه گیری غذای شما به ازای هر نفر میباشد.

کفگیر و ملاقه خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟

۱.مقاومت در برابر حرارت:

اگر میخواهید بدون دغدغه ذوب شدن کفگیر و ملاقه آشپزی کنید،باید مدلی مقاوم در برابر حرارت را انتخاب کنید.به علاوه بهتر است ابزار شما در مقابل پوسته پوسته شدن و نیز تجزیه شدن در مواد غذایی مقاوم باشد.

۲.کیفیت مواد بکار رفته در ساخت:

بهتر است کفگیر و ملاقه از موادی نظیر استیل ضد زنگ،سیلیکون یا چوب ساخته شوند.در این صورت با مواد غذایی تان ترکیب نمیشوند.این جنس ها عاری از مواد سمی بوده و معمولا با مواد غذایی واکنش نمیدهند.

۳.نچسب بودن:

جنس کفگیر و ملاقه باید به گونه ای باشد که خط و خشی روی ظروف نچسب مانند تفلون وارد نکند.

۴.قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی:

بهتر است که احتمال آسیب دیدن کفگیر و ملاقه در اثر شستشو با ماشین ظرفشویی صفر یا بسیار کم باشد.

البته نباید از توجه به نکات زیر نیز غافل شد:

۱.مقاومت در برابر ضربه   ۲.سَبُک بودن   ۳.رسانای گرما نبودن  ۴.عدم تغییر رنگ پس از چند بار استفاده

منابع:

youtube.com

pinterest.com