ادامه فعالیت اینستاگرام و واتساپ به صورت مشروط منعی ندارد
عضو ناظر شورای اسلامی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه ای با تاکید بر اینکه هنوز تصمیمی در خصوص ادامه محدودیت دسترسی به اینستاگرام و واتس اپ گرفته نشده است، گفت: در صورت امضای قرارداد و تفاهم نامه اینستاگرام و واتس اپ. تفاهم و شرایط جمهوری اسلامی ایران را پذیرفته و متعهد به قبول مسئولیت میباشند، هیچ مانعی برای فعالیت آنها وجود نخواهد داشت.
مهدی باقری در گفت وگو با دوران خبر، با بیان اینکه «محدودیت های دسترسی به اینترنت و همچنین برخی پیام رسان ها و نرم افزارها بر اساس تصمیم کارگر برای تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه ای نبوده است»، اظهار کرد: قانوناً هر نهاد و کمیته مسئولیت خود را دارد. عملکرد کمیته تشخیص محتوای مجرمانه مبتنی بر رایانه بر اساس مسائل مزمن و مطابق با رویه ها و رویه های زیر مربوط به قانون گذاری در تشخیص و کشف موارد است.
وی افزود: شورای امنیت ملی و شورای امنیت ملی در خصوص مسائل جاری و اجرایی تصمیم گیری می کنند و تصمیمات آنها ماهیت قانون گذاری و تعیین دائمی ندارد. این شوراها در مواردی مانند آنچه این روزها اتفاق افتاد تصمیم می گیرند و تصمیمات آنها نیز بالاتر از تصمیمات مجمع است.
هنوز درباره ادامه محدودیتهای دسترسی به اینستاگرام و واتساپ تصمیمگیری نشده است
این عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه ای در پاسخ به این سوال که آیا محدودیت دسترسی به نرم افزارهای اینستاگرام و واتس اپ ادامه خواهد داشت؟ تاکید کرد: من اطلاع ندارم که کسی گفته باشد پس از بازگشت به شرایط عادی قصد جلوگیری از عملکرد این نرم افزار وجود دارد یا اینکه کسی ادعا کرده باشد که فعالیت این نرم افزار همچنان مجاز خواهد بود. در حال حاضر تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است و هیچ نهاد، کمیسیون، کمیته و فردی که در این زمینه تصمیمی گرفته باشد اطلاعی ندارم.
باقری در ادامه با تاکید بر اینکه در تصمیم گیری های ملی باید همه جوانب در نظر گرفته شود، گفت: نه راضی هستیم که به کسب و کار کسی آسیب وارد شود و نه اینکه کلاهبرداران به بهانه کسب و کار از فرصت اینترنت استفاده کنند و ضرر کنند. به جان و مال مردم؛ البته هیچ کس، حتی تجارت و کار او در فضای مجازی نیز راضی نیست که بدون هیچ جرمی و به دلیل حرکت اوباش، زندانیان و اعضای خانواده او کشته شوند.
اراذل و اوباش از فضای مجازی برای شبکه سازی استفاده می کردند
وی با بیان اینکه «تعدادی از اراذل و اوباش از جایی دستور کشتن گرفتند»، افزود: تمام فرصت هایی که برای شبکه سازی این اراذل و اوباش فراهم شده از فضای مجازی بوده است. متأسفانه افرادی که در مناطق مختلف کشور مورد حمله قرار گرفته و تعدادی از آنها جان خود را از دست داده اند، نوجوانانی هستند که به هیچ وجه در این اغتشاشات دخیل نبوده اند.
بازگشت شرایط به حالت عادی و استفاده مردم از تمامی ظرفیت ها از جمله فضای مجازی بر عهده همگان است
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی شورا گفت: بازگشت شرایط به حالت عادی و استفاده از همه ظرفیت های مردم از جمله فضای مجازی به ویژه برای کسب و کار جای همه ماست اما زمانی شرایط کشور به گونه ای است که امنیت جان و مال مردم تامین می شود همه مسئولانی که این ماجرا را در کشور دنبال می کنند، علاقه زیادی دارند که هر چه زودتر اوضاع به حالت عادی بازگردد، اما همانطور که آقای وزیر کیشور نظر خود را بیان کردند، بازگشت اوضاع به حالت عادی منوط به این است که نهادهای امنیتی کشور گزارش می دهند که آنها کاملاً خشن هستند یا دستگیر شده اند یا از کشور فرار کرده اند.
باقری تاکید کرد: من به عنوان نماینده مجلس و با رویکرد قانونی می گویم تلگرام، اینستاگرام و واتس اپ موضوعیت ندارند، اما آنچه موضوعیت دارد قانون مداری و حفظ منافع مردم است. ما به شرط پذیرش قوانین جمهوری اسلامی مشکلی با فعالیت تلگرام نداشتیم. درست است که در ابتدای فعالیت این پیام رسان در ایران به همین منوال بود و تلگرام در ابتدای فعالیت خود در کشور با این رویکرد که قوانین را رعایت می کند شروع به کار کرد اما پس از آن متوقف شد. رعایت نکردن قوانین
وی خاطرنشان کرد: نه تنها پیام رسان ها یا نرم افزارهای خارجی مانند اینستاگرام، بلکه حتی پیام رسان های داخلی نیز هر زمان که بخواهند به اغتشاشگران کمک کنند و با آنها همراهی کنند، قطعا با واکنش هایی مواجه خواهند شد.
این عضو کارگروه شناسایی مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای گفت: در خصوص اینستاگرام و واتساپ همه مسائل مربوط به همکاری یا عدم همکاری آنها با ایران است. امکان فعالیت پیام رسان هایی مانند واتس اپ وجود ندارد، اما هدف این پیام رسان ها ایجاد ابزار و بستری برای هرج و مرج است. ما از یک طرف خدمت به مردم را مشکل می دانیم و از طرف دیگر نمی خواهیم ابزار دشمن را با دست خود در اختیار بگذاریم. آنچه مهم است این است که اگر اینستاگرام و واتس اپ یا هر نرم افزار دیگری به قوانین جمهوری اسلامی پایبند باشد، قطعا مشکلی برای فعالیت در ایران وجود نخواهد داشت.
بارها از اینستاگرام و واتس اپ خواسته شده با ایران همکاری کنند اما آنها رد کرده اند
وی با بیان اینکه بارها از اینستاگرام و واتس اپ درخواست همکاری با ایران شده اما قبول نکردند، گفت: اگر همکاری می کردند قطعا این فرصت فراهم نمی شد. همان طور که امروز اینستاگرام می خواهد در کشورهای اروپایی فعالیت کند و به اغتشاشگران و اغتشاشگران آموزش دهد، در ایران خلاف قانون است، واتس اپ و اینستاگرام هم می توانند به تامین امنیت ایران کمک کنند اما به هیچ وجه همکاری نکردند. و به طور کامل فضا را برای آموزش و اصلاح مواد منفجره و هر چیزی که می تواند باعث انفجار شود را از بین می برند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: جان و مال مردم اولین موضوعی است که نمایندگان مجلس پیگیر آن هستند و برای من فرقی نمی کند که بستر فراهم شده برای از بین بردن امنیت مردم از طریق نرم افزارها و پیام رسان ها فراهم شود. خارجی یا داخلی؛ در شرایط عادی به دنبال هر نرم افزار و مجموعه ای هستیم که خدمات بهتری به مردم ارائه دهد. اینستاگرام و واتساپ قبلاً در شرایط قبل از اغتشاشات شرایط کسب و کار را فراهم کرده بودند، به همین دلیل فضایی هم برایشان فراهم شده بود و فعال بودند، اما وقتی فضایی علیه جان و مال مردم فراهم کردند، با محدودیتهایی در دسترسی مواجه شدند. اما به یاد ندارم که تاکنون هیچ یک از دولتمردان، نمایندگان مجلس و شورای امنیت ملی برای جلوگیری از عملکرد این نرم افزار تصمیمی نگرفته باشند.
هیچ منع مشروطی برای ادامه فعالیت اینستاگرام و واتس اپ وجود ندارد
باقری در پایان با بیان اینکه پس از بازگشت شرایط به حالت عادی به صورت مشروط، هیچ مانعی برای ادامه فعالیت اینستاگرام و واتس اپ وجود ندارد، گفت: در صورت امضای قرارداد و تفاهم نامه اینستاگرام و واتس اپ و شرایط جمهوری اسلامی ایران مسئولیت پذیرفته و متعهد می شوند که هیچ منعی برای فعالیت آنها نخواهد داشت.
انتهای پیام