اجتماعیکسب و کارهای برتر روز

سیستم آبیاری هوشمند در خانه های هوشمند چگونه است؟

امکانات سیستم آبیاری هوشمند

استفاده از این روش می‌تواند امکاناتی به شما دهد که شما با استفاده از روش‌های دیگر به آن‌ها دسترسی نخواهید داشت. از جمله امکاناتی که شما با استفاده از  محصولات هوشمند تویا از آن‌ها برخوردار می‌شوید موارد زیر می‌باشند.

  • استفاده از تلفن همراه و رایانه جهت کنترل سیستم آبیاری از راه دور
  • کمک کردن به اپراتور جهت تشخیص بهترین زمان آبیاری با استفاده از سنسورها و استفاده از سایر مولفه‌های اندازه‌گیری شده
  • قابلیت تنظیم سیستم آبیاری به صورت خودکار برای باغ ها و مزارع، باغچه ها و زمین های کشاورزی
  • قابلیت افزودن سنسورهای مختلف جهت شناخت نیازهای گیاهان
  • بهره مندی از فناوری نوین جهت اعلام هشدار و وجود خطا در آبیاری و اعلام نشتی لوله
  • بهره مندی از قابلیت فرمان صوتی، جهت مدیریت سیستم آبیاری
  • تنظیم فشار آب مورد نیاز، متناسب با نوع زمین کشاورزی و منطقه مورد نظر
  • استفاده از اطلاعات جامع هواشناسی و قطع یا کاهش آبیاری بر اساس پیش بینی های دریافت شده از سیستم هواشناسی

مزایای استفاده از سیستم آبیاری هوشمند

همانگونه که می ‌دانید در گذشته با استفاده از آبیاری غرقابی، بارانی و قطره ای زمین های کشاورزی، گلخانه ها، باغچه، ویلاها و زمین های فوتبال مورد آبیاری قرار می گرفتند. با این حال مشکلات بسیاری که این شیوه های آبیاری به همراه داشتند متخصصین و فعالان این حوزه را به این فکر انداخت که با طراحی یک سیستم هوشمند بتوانند از مشکلات به وجود آمده رهایی یابند.

از جمله مزایای استفاده از سیستم آبیاری هوشمند می ‌توان به صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد. در واقع با توجه به اینکه در برخی مناطق با بحران کم آبی مواجه هستیم، نیاز به این نوع سیستم آبیاری بیش از پیش احساس می شود. با استفاده از سیستم آبیاری هوشمند به عنوان راهکاری برای اصلاح الگوی مصرف به بهترین شکل می توانیم موجب رفع مشکلات این حوزه شویم.

یکی دیگر از مهمترین مزایای استفاده از این سیستم آبیاری، کنترل از راه دور سیستم خواهد بود. کاربر می تواند در هر نقطه‌ای از جهان با استفاده از لپ تاپ و رایانه و تلفن همراه، اقدام به آبیاری زمین مورد نظر کند. علاوه بر این با برنامه ریزی های انجام شده در مدت زمانی که توسط سنسورها تشخیص داده می شود و به عنوان بهترین زمان آبیاری شناخته می ‌شوند می تواند منطقه مورد نظر را مورد آبیاری قرار دهد.

با استفاده از امکانات تعبیه شده در سیستم آبیاری هوشمند می توانید علاوه بر آبیاری، کوددهی را نیز انجام دهید. سیستم هوشمند به کار رفته در هر منطقه با شناسایی نیازهای زمین به هنگام نیاز، اقدام به آبیاری و کوددهی خواهد کرد. توجه داشته باشید که این نوع سیستم برخلاف سیستم های سنتی و قدیمی طبق برنامه ریزی عمل کرده و با تنظیماتی که در آن اعمال می کنید این فرآیند را انجام می دهد.

  • برنامه ریزی و زمانبندی آبیاری

استفاده از کنترل کننده های  خانه هوشمند tuyaدر این سیستم آبیاری به شما این امکان را می دهد که به جای تنظیم آبیاری به صورت دستی، بتوانید به صورت هوشمند بهترین زمان آبیاری را دریافت کنید. این سیستم بطور خودکار با اطلاعات دریافتی از تنظیم شده و بهترین زمان را برای آبیاری انتخاب می‌کند.

عوامل مختلفی ممکن است موجب ایجاد مشکل در سیستم آبیاری هوشمند شوند. از جمله این عوامل می توانیم به انسداد لوله ها و نشتی در تاسیسات اشاره کنیم. عیب یابی هوشمند به شما این امکان را می ‌دهد که از وجود این مشکلات خبردار شوید.

با توجه به اینکه سیستم آبیاری هوشمند از لوله کشی و تجهیزات مختلف استفاده می کند، بازرسی آن ها می تواند مشکلاتی برای کاربر ایجاد کند. اما امروزه با استفاده از کنترل کننده‌های هوشمند، کاربر می‌تواند از راه دور نظارت بر جریان آبیاری را انجام دهد. فناوری به کار رفته در سیستم آبیاری هوشمند به گونه ای است که چنانچه لوله ها با شکستگی یا نشتی مواجه شوند با ارسال پیام، اپراتور را از مشکلات آگاه خواهد کرد.

عملکرد سیستم آبیاری هوشمند

نحوه عملکرد سیستم آبیاری هوشمند به گونه ‌ای است که با استفاده از سنسورهای مختلفی که در آن تعبیه شده اطلاعات مورد نیاز به بهترین شکل جمع ‌آوری می ‌شوند. کسب اطلاعات لازم از دمای محیط، میزان رطوبت خاک و شرایط زمین موجب می شود که سیستم آبیاری هوشمند بتواند زمان آبیاری را تشخیص دهد. اطلاعات جمع آوری شده به یک برد الکتریکی کوچک که به عنوان کنترلر مرکزی شناخته می‌ شود ارسال خواهند شد. با توجه به اینکه شرایط مختلف قبل از دریافت اطلاعات، برنامه‌ ریزی ‌شده هستند، تمام تجهیزات و اتصالات موجود در این سیستم آبیاری مانند سیستم آبیاری قطره ای و لوله ای، آبیاری تحت کنترل قرار دارد.

کاربر می تواند تمام تنظیماتی که پیش از این در سیستم آبیاری انجام داده را بسته به شرایط مختلف تغییر دهد. به عنوان مثال کاربر قادر خواهد بود که محدوده رطوبتی یا دما را متناسب با نیاز تغییر دهد. این تغییرات موجب می شوند که با رسیدن اطلاعات به آستانه تنظیم شده، سیستم آبیاری شروع به فعالیت یا قطع فعالیت کند.

 

انواع سیستم آبیاری هوشمند

سیستم آبیاری هوشمند را به دو شیوه می‌ توان اجرا و کنترل نمود.

  • کنترل کننده بر پایه آب و هوا

در این نوع سیستم آبیاری، کنترلر با استفاده از داده های محلی هواشناسی اقدام به تنظیم برنامه، جهت آبیاری می‌کند. نوع کنترل کننده که به عنوان تبخیر و تعرق نیز نام برده می شود، ترکیبی از تعرق گیاهان و تبخیر از سطح خاک خواهد بود. در این روش کنترلر با جمع آوری اطلاعات در مورد وضعیت آب و هوا و تنظیم زمان آبیاری گیاهان به گونه‌ای عمل می‌ کند تا سطح زمین قابل آبیاری، به اندازه کافی آب دریافت نمایند.

همچنین در این روش داده های هواشناسی با پارامترهایی مانند رطوبت، تابش خورشید، دما و باد توسط سیستم هوشمند جمع آوری می شوند. درواقع بهترین و دقیق ترین شیوه جهت اندازه گیری آب مورد نیاز زمین های کشاورزی، استفاده از این ۴ پارامتر خواهد بود.

برای سیستم آبیاری مبتنی بر آب و هوا ما 3 نوع کنترلر در اختیار خواهیم داشت. کنترل کننده های مبتنی بر سیگنال که با استفاده از یک منبع عمومی جهت تعریق و تبخیر، داده های هواشناسی را دریافت می کنند. سپس این داده ها با استفاده از اتصال بیسیم به کنترل کننده ارسال خواهند شد.

کنترل کننده بعدی که بر اساس اطلاعات تاریخی عمل می ‌کند به گونه ای است که با توجه به اطلاعات تاریخی آب و هوا در مناطقی که قصد آبیاری داریم، برنامه ریزی و پیش بینی می شود. معمولاً بر اساس شدت تابش خورشید و دما این کنترل کننده تنظیم می شود.

کنترل کننده دیگر که به اندازه گیری آب و هوا در سایت می پردازد با استفاده از وب سایت، تمام داده ها را جمع کرده و زمان بندی آبیاری را مشخص می کند.

  • سیستم آبیاری هوشمند مبتنی بر رطوبت خاک

این نوع سیستم آبیاری که مبتنی بر رطوبت خاک شناخته می ‌شود با استفاده از فناوری های نوین و سنسورها،  با دقیق ترین اندازه گیری اقدام به دریافت اطلاعات رطوبت خاک می کند. سپس با ارسال این اطلاعات به کنترل کننده، فرمان آبیاری را صادر می کند.

این سیستم آبیاری نیز خود به دو روش تقسیم بندی می شود. سیستم آبیاری چرخه معلق که به شکل سنتی،  کنترل کننده ها در آن تنظیم می ‌شوند و برای آبیاری زمان آغاز و پایان تعیین خواهد شد.

نوع دیگری که در این سیستم آبیاری وجود دارد متناسب با نیاز برای کنترلرها، آستانه پایین و بالا تعریف می شود. هنگامی که رطوبت کافی در خاک وجود نداشته باشد نیاز به آبیاری اعلام می ‌شود.

اجزای سیستم آبیاری هوشمند

سه بخش اصلی عناصر سیستم آبیاری هوشمند را تشکیل می‌ دهند:

سنسورها و سایر اجزای سیستم آبیاری هوشمند، اطلاعات مختلفی را به دست می ‌آورند. این اطلاعات به بخش کنترل مرکزی سیستم ارسال می شوند. اطلاعات دریافت شده با ذخیره شدن و پس از تجزیه و تحلیل توسط سیستم آبیاری هوشمند، زمان دقیق جهت انجام آبیاری بدون دخالت نیروی انسانی را اعلام می کنند.

همانگونه که عنوان کردیم اطلاعات مختلفی به کنترلر مرکزی هوشمند ارسال می شود. این اطلاعات که توسط سنسورها جمع آوری می شوند می توانند از رطوبت هوا، باد، باران، خاک، دما و تعریق گیاه استفاده کنند. سنسورها باید با عملکردی دقیق بتوانند اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری و جهت انجام فرآیند آبیاری به کنترلر مرکزی ارسال کنند.

برای کنترلر مرکزی هوشمند باید اطلاعات دقیقی از وضعیت آب و هوا نیز جمع آوری شود. این بخش که وظیفه دارد اطلاعات مربوط به آب و هوا را جمع آوری کند، در صورتی که تشخیص دهد زمین مورد نظر نیاز به آبیاری دارد، این اطلاعات را به کنترلر مرکزی ارسال می کند. علاوه بر این چنانچه با تغییراتی در شرایط آب و هوا مواجه شویم، این بخش با ارسال اطلاعات موجب قطع موقت آبیاری خواهد شد

منبع : tuya smart