با آرایش به‌رخت‌خواب نروید اگر سلامت پوست شما مهم است؟

چگونه خوابیدن با آرایش روی پوست شما تاثیر می گذارد؟

اولین چیزی که ممکن است متوجه شوید تاثیری است که خوابیدن با آرایش روی پوست شما می ‌گذارد. ما در مورد آکنه، تحریک و پیری زودرس پوست صحبت می ‌کنیم. سامر جابر، MD، استادیار بالینی در بیمارستان Mt. Sinai و متخصص پوست دارای گواهی هیئت مدیره با درماتولوژی واشنگتن اسکوئر در شهر نیویورک می ‌گوید: «خوابیدن با آرایش واقعاً بد است، زیرا منافذ پوست شما مسدود می ‌شوند. این می تواند به طور قابل توجهی جوش ها، آکنه، خشکی پوست و تحریک را افزایش دهد.»

پوست شما از خواب به عنوان زمانی برای بهبودی از استرس های مختلف در طول روز استفاده می کند. همچنین از خواب برای ریختن و بازسازی سلول های خود استفاده می کند. شما با گذاشتن لایه ای از آرایش، مانعی در برابر فرآیند لایه برداری و بازسازی طبیعی پوست خود ایجاد می کنید. علاوه بر این، آرایش در واقع به رادیکال های آزاد موجود در محیط می چسبد (اغلب ناشی از آلودگی)، بنابراین پاک نکردن آرایش به این ناخالصی های مضر فرصت بیشتری برای آسیب رساندن به پوست شما می دهد. رادیکال‌های آزاد کلاژن را می ‌شکنند که با گذشت زمان منجر به بروز خطوط ریز و پیری زودرس می ‌شود.

خوابیدن با آرایش چه آسیبی به پوست شما می‌زند ؟

تاکنون چندین بار خوابیدن با آرایش را امتحان کرده‌اید و هیچ اتفاقی هم نیفتاده است؟ اگر چنین است پس خیلی خوش‌شانس بوده‌اید. تنبلی را کنار بگذارید. حتی اگر خیلی خسته هستید و شب دیروقت به منزل رسیده‌اید، باز هم قبل از اینکه به رختخواب بروید، میکاپ را از روی چهره خود پاک کنید. اگر بدانید تنبلی در این مورد چه عوارضی دارد، شاید برای همیشه خوابیدن با آرایش را به فراموش بسپارید. در ادامه همراه این مطلب از مجله ژوابکس باشید.

عوارض خوابیدن با آرایش

تنبلی در پاک کردن آرایش می‌تواند منجر به پیری زودرس و تخریب کلاژن شود. البته گاهی هم فقط تنبلی عامل پاک نکردن آرایش نیست. مثلا ممکن است مایل باشید آرایش صورت خود را پس از شرکت در جشن عروسی همچنان حفظ کنید تا فردا با همان آرایش به محفل دیگری بروید. در هر صورت این کار اشتباه است. آرایش، آلودگی‌های محیطی را در پوست به دام می‌اندازد و باعث آسیب به کلاژن شده و پیری زودرس را به دنبال دارد. اگر با آرایش بخوابید عوارض زیر ممکن است برای شما پیش بیاید:

عفونت چشم از عوارض با ریمل خوابیدن

نگه داشتن ریمل به مدت طولانی روی مژه‌ها می‌تواند به دلیل داشتن بعضی ترکیبات باعث عفونت در داخل و اطراف چشم شود. التهاب همچنین می‌تواند در نتیجه یک واکنش آلرژیک اتفاق بیفتد. هنگام خرید ریمل و خط چشم حتما دقت کنید که آنها را از جای معتبری مثل داروخانه تهیه نمایید تا جنس تقلبی به شما قالب نشود. چشم‌ها و همچنین پوست ظریف اطراف آنها بسیار آسیب‌پذیر هستند. اگر از ریمل قلابی استفاده کنید، ممکن است حاوی عوامل بیماری‌زا بوده و باعث عفونت شود. قرمز شدن چشم، تورم، خارش و ترشحات غیر معمول از علائم عفونت چشم هستند. بنابراین حتما با یک شوینده مناسب که مخصوص پلک است، قبل از خواب ریمل، خط چشم و سایه چشم خود را پاک کنید. مثلا می‌توانید از فوم شستشو پلک و مژه آرگوسول استفاده نمایید.

بروز جوش و آکنه

هنگامی که شب با آرایش خوابیده‌اید، ممکن است صبح با ۱ یا ۲ جوش تازه از خواب بیدار شوید. این اتفاق تصادفی نیست. خوابیدن با آرایش می‌تواند منجر به بروز جوش شود. استفاده طولانی مدت از لوازم آرایش موجب مسدود شدن منافذ پوست شده و در نتیجه آکنه به وجود می‌آورد. واقعا ارزش ندارد که به دلیل نشستن آرایش از چهره چند روز درگیر درمان جوش باشید.

خشکی پوست

وقتی به مدت طولانی آرایش روی پوست می‌ماند، در روند لایه‌برداری طبیعی پوست اختلال به وجود می‌آید. در این صورت پوست تیره و کدر به نظر رسیده و خشک‌تر می‌شود. پس اگر به فکر سلامت پوست خود هستید، هرگز با لوازم آرایش به خواب نروید. جهت جلوگیری از خشکی پوست، خرید کرم مرطوب کننده را هم فراموش نکنید. کرم مرطوب کننده با جلوگیری از خشکی در پیشگیری از پیری زودرس پوست نقش مهمی دارد. توصیه می‌شود که روزانه دو بار این کرم را به پوست خود بزنید.

پیری زودرس پوست

اگر این عادت شماست که همیشه با داشتن آرایش روی صورت به خواب می‌روید، پیری زودرس در انتظار شماست. وقتی لوازم آرایش به مدت طولانی روی پوست شما قرار می‌گیرد، منافذ پوست بسته شده، بیشتر در معرض رادیکال‌های آزاد قرار می‌گیرید و در نتیجه کلاژن آسیب دیده و روند پیری پوست سریع‌تر می‌شود. چنانچه مایلید جوانی پوست خود را حفظ کنید، اجازه ندهید آرایش به مدت طولانی روی پوستتان بماند. خرید کرم ضد آفتاب به همه افراد پیشنهاد می‌شود. اما دقت داشته باشید که حتی با کرم ضد آفتاب هم نباید به خواب بروید. به خصوص اگر از نوع رنگی باشد.

گل مژه از عوارض پاک نکردن آرایش چشم

خوابیدن با ریمل یا خط چشم منجر به گرفتگی فولیکول‌های مو و غدد چربی روی پلک شده و عوارضی را در پی دارد. مسدود شدن این نواحی ممکن است باعث ایجاد برجستگی‌های کوچکی به نام هوردئولوم‌ یا گل‌ مژه شود. گل مژه منجر به تورم و التهاب در داخل یا خارج پلک شده و چشم را تحریک می‌کند اما معمولا ظرف ۳ روز از بین می‌رود.

ریزش مژه ها

بخشی از زیبایی چشمان خود را بدون شک مدیون مژه‌های بلند و پرپشت خود هستید. خوابیدن با ریمل و خط چشم باعث شکننده شدن مژه‌ها شده و ریزش آنها را در پی دارد.

لب های خشک و ترک خورده

رژ لب جزئی جدایی ناپذیر از یک آرایش شیک و مجلسی است. اگر به مدت طولانی رژ لب جامد یا مایع را روی لب‌های خود حفظ کنید، منجر به خشکی لب‌ها خواهد شد. خشکی لب ترک خوردن را به دنبال دارد و زیبایی چهره شما را بر هم می‌ریزد. اگر دچار این مشکل شدید، یک بالم لب بخرید و از آن استفاده نمایید. بالم لب دارای عوامل رطوبت‌رسان بوده و شما را از خشکی نجات می‌دهد.

خود را از عوارض نشستن آرایش در امان نگه دارید

برایتان شرح دادیم که خوابیدن با آرایش چه عوارض نامطلوبی در سلامت پوست و چشم‌ها دارد. لازم است به موارد زیر هم دقت کنید:

  • در طول زمان خواب هورمون‌های شفابخشی مثل هورمون رشد و ملاتونین در بدن ترشح می‌شوند. در نتیجه سرعت بازسازی سلول‌ها بیشتر خواهد شد. خوابیدن با آرایش مانع از بازسازی طبیعی پوست می‌شود.
  • باید حتما یک روتین پوستی برای خود داشته باشید. در روتین پوستی همه افراد بدون شک شوینده باید وجود داشته باشد.
  • شوینده با توجه به نوع پوست باید انتخاب شود. البته برای پاک کردن آرایش نیز به آرایش پاک کن مناسب نیز نیاز دارید که می‌تواند به صورت محلول، پن، دستمال، تونر، شیرپاک کن یا میسلار واتر باشد.

کلام آخر

اگر خوابیدن با آرایش عادت شماست، پس منتظر پیری زودرس باشید. همچنین عوارض دیگری مثل عفونت چشم، ریزش مژه‌ها، خشکی پوست و لب نیز می‌تواند در انتظار شما باشد. چاره کار بسیار ساده است. هرگز با هیچ توجیهی بدون پاک کردن آرایش از صورت به رختخواب نروید. به یک روتین پوستی پایبند باشید و همیشه با یک شوینده مناسب پوست خود را بشویید. فراموش نکنید که زیبایی چهره شما در گروه پوست شاداب و جوان است. تمامی محصولات مربوط به مراقبت از پوست را می‌توانید از داروخانه آنلاین مثبت سبز به راحتی تهیه کنید.

منبع:

youtube.com

skyskinclinic.in